İzmir'de Sahte İçki Operasyonu: 5 Ton Sahte İçki Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı, sahte içki üreterek piyasaya sürenlere karşı son senelerin en büyük operasyonunun düzenlendiğini ve 5 ton sahte içkinin ele geçirildiğini açıkladı

21.06.2019-16:19 - (Son Güncelleme: 21.06.2019-16:28)

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, halkın sağlığına yönelik en büyük tehditlerden biri olan, kullanan insanların kör olmasına hatta hayatını kaybetmesine sebebiyet veren sahte içki üreterek piyasaya sürenlere karşı son yılların en büyük operasyonu düzenlendi.

Yasadışı bir şekilde sahte içki üreten, şişeleyen ve sahte bandrol kullanarak, satarak haksız kazanç elde etmek isteyen bir örgüt, Gümrük Muhafaza ekiplerinin operasyonu neticesinde yakalandı.

Bir vatandaş tarafından ALO 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattına iletilen ihbar üzerine Gümrük Muhafaza ekipleri, ihbarda bahsi geçen kişileri, araçları ve iş yerlerini tespit etti.

Çalışmalar sonucunda, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli ile jandarma ekipleri tarafından sahte içki şebekesi tarafından kullanıldığı tespit edilen tırlar takibe alındı. Şüpheli araçların İzmir’in Buca bölgesindeki bir depoya girdiğini gören ekipler, depoya baskın yaptı.

PİYASA DEĞERİ 3,5 MİLYON LİRA  

Düzenlenen operasyonda, 5 ton ağırlığında sahte içki ile 4 bin 500 adet 70 cc şişelenmiş sahte rakı, 50 bin adet boş sahte rakı şişesi ve 100 bin adet sahte içki bandrolü bulundu. Ele geçirilen sahte içkinin piyasa değerinin yaklaşık 3,5 milyon lira olduğu aktarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal