İzmir'de Evlerin Pencerelerine Tehdit İçerikli Irkçı Mesajlar Bırakıldı

İzmir'in Tuna Mahallesi'nde evlerin pencerelerine 'Türk İntikam Tugayı (TİT) imzalı tehdit mesajları konuldu. Mesajda, atık toplayanlar ve simit satanların 'PKK'li oldukları' öne sürülerek, "Bunlara bir şey verenler ve simit satın alanlar bu ikazımıza uymazlarsa öldürülecektir” denildi.

21.08.2019-09:18 - (Son Güncelleme: 21.08.2019-09:52) İzmir'de Evlerin Pencerelerine Tehdit İçerikli Irkçı Mesajlar Bırakıldı

İzmir’in Tuna Mahallesi sakinleri, evlerine bırakılan tehdit mesajları sebebiyle tedirgin. Evlerin pencerelerine bırakılan ırkçı Türk İntikam Tugayı (TİT) imzalı mesajlarla mahalleli ölümle tehdit edildi.

Söz hususu mesajda, “Dikkat, atık toplayanlar ve el arabası ile simit satan Kürt olup PKK’nın gizli mensuplarıdır. Bunlara bir şey verenler ve simit satın alanlar bu ikazımıza uymazlarsa öldürülecektir” sözleri yer aldı. Mesajda ayrıca ‘Gizli Türk İntikam Tugayı’ imzası kullanıldı.

“Bahsi geçen simitçi 3 senedir her gün sokağımızdan geçer, herkesle de muhabbeti vardır. Kağıt toplayıcıları da hep aynı kişiler…” diyen bir mahalle sakini, “Simitçiden bol bol alışveriş yaparım. Atık toplayanlarla da dışarı çıktıkça irtibat kurarım, kimseyi rahatsız ettiklerini duymadım, görmedim. Tersine mahalleye sahip çıkıyorlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

‘BU IRKÇI MESAJ CİDDİ BİR TEHDİT İÇERİYOR’

Evinin penceresinde notu ilk gördüğünde ne olduğunu anlayamadığını, komşularıyla irtibata geçmesinin ardından kendi sokağındaki bütün apartmanlara aynı kağıttan bırakıldığını öğrendiğini söyleyen mahalle sakini ise şunları kaydetti: “Tehdit mesajının bırakıldığını fark eden bir kaç kişi, şahsın şapkalı, şort-atletli ve yaşlı olduğuna, her apartmanın önünde duraksayarak camlara notlardan bıraktığına şahit olmuş. Olay kişisel mi yoksa siyasi mi bilemiyoruz, simitçinin ekmeğiyle oynayan biri dahi olabilir! Fakat sonuçta bu ırkçı mesaj ciddi bir tehdit içeriyor. Mutlaka polise gideceğiz. Nereye şikâyet edilmesi gerekiyorsa edeceğiz. Mahallenin girişinde mobese kamerası var, yapanların tespit edilebileceğini düşünüyoruz.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal