İzmir'de Depremin Ardından Enkazdan Kurtarma Çalışmaları Başladı

İzmir'de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremin ardından birçok ilçeden yıkılan apartman haberleri geliyor. İzmir'in Bayraklı, Bornova ve Buca ilçelerinde zelzele sebebiyle çöken binalarda arama kurtarma operasyonu başlatıldı. Depremin ardından bir kadın enkazdan yaralı halde kurtarıldı.

30.10.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-16:33)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesinde gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremin akabinden açıklamada bulundu. Tunç Soyer açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehirlilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır'

AFAD'dan gelen açıklamada da, 'İzmir açıklarında meydana gelen #deprem sonrası arama kurtarma ve ilk yardım ekipleri bölgeye ivedilikle gönderildi. İzmir'in yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edildi. Gelişmeleri takip ediyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Canlı yayında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depremle alakalı açıklamalarda bulundu. Bakan Murat Kurum şu ifadeleri kullandı:

'Bornova ve Bayraklı'da 5 bina yıkıldı. Enkaz altında vatandaşlarımız var.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal