İzmir'de 'Bylock' Operasyonu; 9 Gözaltı

İzmir merkezli 5 şehirde, FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullananlara ilişkin operasyon gerçekleştirildi.

11.12.2018-17:47 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-17:42) İzmir'de 'Bylock' Operasyonu; 9 Gözaltı

İzmir merkezli 5 şehirde, FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullananlara ilişkin operasyon gerçekleştirildi. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 19 kişiden, içlerinde öğretmen, doktor, avukat ve meslekten ihraç edilmiş emniyet şube müdürü de olan 9'u gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma bünyesinde, FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları tespit edilen 19 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Bunun üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi güvenlik güçleri, İzmir merkezli olarak İstanbul, Ankara, Antalya ve Manisa illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlarda 19 zanlıdan 9'u olan A.A., F.S., K.T., R.D., S.K., B.S., Z.D., S.E. ve T.A. gözaltına alındı. Zanlıların arasında öğretmen, doktor, avukat ve meslekten ihraç edilmiş bir emniyet şube müdürünün de bulunduğu ifade edildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edilen zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, diğer 10 kişinin yakalınması için de çalışma yapıldığı ifade edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal