İzmir'de Bir Kadın Başörtülü Olduğu İçin Havuzda Saldırıya Uğradı

28 Şubat zihniyeti yeniden hortladı. İzmir'de başörtülü bir kadın tesettür mayosu giydiği için otel havuzdan çıkarıldı.

01.07.2020-12:28 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-11:57)  İzmir'de Bir Kadın Başörtülü Olduğu İçin Havuzda Saldırıya Uğradı

İzmir'de tatil yapmak için kaldıkları otelin havuzunu tessettür mayoyla kullanmak isteyen başörtülü bir kadın engellendi.

Milat Gazetesi'nin haberine göre İzmir'de, 28 Şubat zihniyetinin hala yaşadığı Keskin Apart Otel'de tatil amaçlı kalan Karcı Ailesi, işletmenin olumsuz tavrına maruz kaldı.

Yaşadıklarından mağduriyeti dile getiren Büşra Karcı, "Cuma günü otele giriş yaptık. Eşim koronavirüs dolayısıyla kuralları sordu, benim kapalı olduğumu da gördüler. Havuza en fazla dört kişilik birer aile alacaklarını belirttiler.

Cumartesi kahvaltıdan sonra havuz başına gittik. Havuzun çevresindeki şezlonglarda üç aile daha vardı. Ben haşemamı giydim, çocuğumuzla birlikte diğer ailelerden izin alarak boş olan havuza giriş yaptık.

Benim havuza girişimin üzerinden birkaç saniye geçmeden görevli gelip ‘Havuza haşema ile girmek yasak. Lütfen çıkar mısınız’ diyerek beni uyardı. Çok rencide oldum ve havuzdan hemen çıktım.” dedi.

Aile mensubu Büşra Karcı'nın tesettür mayosu ile havuza girmesi tepki gördü. Otel işletmecileri tarafından apar topar havuzdan çıkarılan kadına yöneltilen sözlü tepki ise ‘Burada haşema (tesettür mayosu) ile havuza girmek yasaktır’ oldu.

Bittabi başörtülü havuza girmeme kuralını gelişigüzel kendi içinde meşrulaştıran kuruluşa tepki gecikmedi. Yapılan bu haksızlık Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne şikayet dilekçesi olarak yansıdı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal