İzmir'de 90 Dakika Uygulaması Kaldırıldı mı?

Daha evvel suya zam kararı ile gündeme gelen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi yine şartları zorlaştırdı. Belediye Meclisi'nden çıkan karara göre İzmir'de toplu taşımalar için geçerli olan 90 dakika uygulaması kaldırılıyor.

13.08.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 13.08.2020-15:31) İzmir'de 90 Dakika Uygulaması Kaldırıldı mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında alınan karar il genelinde vatandaşın toplu ulaşım imkanını zorlaştıracak.

90 dakika uygulaması kaldırılıyor. İzmirli için önemli bir imkan olan 90 dakika uygulamasının kalkması ile toplu taşıma kullanımında aktarmalar ücretli hale gelecek.

Söz konusu uygulamanın detaylarına değinecek olursak, bu uygulamayla toplu taşıma kullananlar 90 dakika içinde yaptığı aktarmalarda ücret ödemiyordu.

Karara göre ağustos ayının ikinci Meclis toplantısında 90 dakika uygulamasının kaldırılması öngörüldü. Bu kararın uygulamaya geçmesi halinde toplu taşıma kullanan vatandaşlar tüm aktarmalarında ücret ödeyecek.

AKTARMALARA ÜCRETLENDİRME
Meclis onayına sunulan önergeye göre; tam tarifede ilk biniş ücretine 10 kuruşluk indirim yapılırken, 90 dakika içindeki ilk iki aktarmaya 50’şer kuruş ödenmesi bekleniyor.

Öte yandan öğrenci, öğretmen ve 60 yaş tarifelerinde ise bir değişiklik yapılmayacak ve mevcut uygulama sürecek.

Tüm ulaşım araçlarını kullanan ve tam tarifeyle biniş yapan vatandaşlardan, hakkaniyet ve külfetlerin adil dağıtılması ilkesi ışığında ve kamu yararı da gözetilerek birinci ve ikinci aktarmalarda 0.50 TL aktarma ücreti alınacak.

Aynı yönde, kentin banliyölerinde oturan ve ikiden fazla aktarma yapmak zorunda kalan dar gelirli vatandaşların ekonomik olarak desteklenmesi, hayatlarının kolaylaştırılması hedefiyle ikiden sonraki aktarmalarından ücret alınmayacak.

SOSYAL MEDYADAN CHP'Lİ BELEDİYEYE TEPKİ
Vatandaşın hayatını birinci dereceden değiştiren söz konusu uygulamasının değişmesi Twitter gündemine bomba gibi düştü. Karara tepkili olan vatandaş #90dakikamadokunma hashtagini kullanarak eleştirilerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal