İzmir Valiliği'nden Düğün Kararı

İzmir'de koronavirüs önlemleri kapsamında düğünler 2,5 saat içerisinde bitirilecek.

26.08.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-14:17) İzmir Valiliği'nden Düğün Kararı

Valilikten gelen yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, düğün, nikah, kına gecesi, nişan, gelin alma, sünnet ve mevlit organizasyonlarındaki tedbirlerle alakalı bir takım yeni kararlara gidildiği aktarıldı.

Bu çerçevede, sokak düğünlerinin kati suretle yapılmamasına karar alındığı kaydedilen açıklamada, ihtiyaç görülmesi halinde, uygun olması halinde, kaymakamlıktan izin alınarak okul bahçelerinin düğün amaçlı kullanılabileceği belirtildi.

Gelen açıklamada, nikah ve düğün organizasyonlarında bütün katılımcıların maske kullanacağı, ateşi 38 derecenin üstünde olanlar ve belirti gösterenlerin salona sokulmayacağı, birinci derece akrabalar (anne, baba, dede, büyükanne) haricinde 65 yaş üstü vatandaşların tesislere giremeyeceği belirtildi. Teyze, amca, hala, dayı, kuzenlerin 1. derece akraba sayılmayacağının da açıklamada altı çizildi.

Bulaş tehlikesini hafifletmek için organizasyonların mümkün olduğunca açık alanda yapılmasına, yemekli düğünlerde servisin bir saat içerisinde yapılmasına karar alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Akşam düğünlerinin 20.00-22.30, gündüz düğünlerinin 13.30-16.00 saatlerinde yapılmasına, 65 yaş üzeri olup organizasyona katılabileceği belirtilen kişilerin, yalnızca söz konusu organizasyon için olmak üzere saat 20.00-22.30 arası yapılacak düğünlere katılabilmesine ve saat kısıtlamasından muaf olmalarına karar verilmiştir. Organizasyonun yapıldığı tesise/alana girişte davetli tüm katılımcıların adları, adresleri ve iletişim bilgilerinin, organizasyonda tesis kullanılıyorsa tesis işleticisi tarafından, organizasyon sahibine ait özel ya da genel bir alanda yapılıyorsa organizasyonu yapan tarafından kaydedilmesi ve en az 14 gün saklanması, yine tesis işleticisi tarafından organizasyonda çalışan personelin de kayıt altına alınması kararlaştırılmıştır.'

Açıklamada, işletmelerde şahıslar arasında temasa yol açabilecek veya mesafe kuralına uygun olmayacak oyun, dans, halay veya gösteri yapılamayacağı (gelin ve damat dışında), yalnızca konukların dinlemesine yönelik müzik yayını yapabilebileceği de belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal