İzmir Depreminin Ardından Tutuklanan Müteahhitten Tuhaf Savunma!

İzmir'i beşik gibi sallayan depremde iki bloğundan biri yıkılan Yağcıoğlu Sitesi'nin müteahhidi olan Şerafettin Ağar, verdiği ifadede, 'Binayı yaparken kalfama iş karşılığı daire verdim. Eğer bina kötü olsaydı kabul eder miydi?' dedi.

12.11.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 12.11.2020-16:06) İzmir Depreminin Ardından Tutuklanan Müteahhitten Tuhaf Savunma!

Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında 30 Ekim'de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki deprem sebebiyle 115 kişi yaşamını yitirdi.

17 binanın enkaza döndüğü depremde pek çok binada da ağır hasar oluştu. Depremin sonrasında yıkılan binaların müteahhit ile fenni sorumluları olan dokuz kişi gözaltına alındı bunlardan yedisi ise tutuklandı.

SORUMLULUĞU REDDETTİ

Tutuklanan zanlılardan, bir bloğu yıkılıp sekiz kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Yağcıoğlu Sitesi'nin müteahhidi Şerafettin Ağar, ifadesinde binanın yıkılmasından mesul olmadığını dile getirdiği öğrenildi.

'KOLONLARDA OYNAMA YAPANLAR SUÇLU'

Verdiği ifadede, 2005 senesine kadar hemen hemen 40 sene müteahhitlik ile uğraştığını ve Bornova'da 251 bina inşa ettiğini belirten Ağar, şu açıklamada bulundu:

'Biz binaları dönemin şartlarına göre yaptık. Bu dönemin teknolojisi o zaman yoktu. Bugüne kadar 251 bina yaptım ve hiçbirine bir şey olmadı. Yağcıoğlu'nun da bir bloğu yıkılmadı. Kolonlarla oynama yapanlar suçlu. Ben kendi kalfama iş karşılığında o siteden daire verdim. Eğer bina kötü olsaydı kabul eder miydi?'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal