İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Böyle İttifak Kurulmaz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan CHP'ye ittifak eleştirisi geldi. Kocaoğlu, "Koskoca CHP, Cumhuriyeti kuran parti, 'şu illeri sana verdim, seçime girmiyorum' diyemez" dedi.

22.12.2018-17:35 - (Son Güncelleme: 22.12.2018-18:10)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerde illeri ve ilçeleri paylaşarak ittifak kurulmasını doğru bulmadığını söyleyerek, "Siyaseti, partililer götürür. Örgütleri vardır. Örgütlerin hassasiyetleri vardır. Koskoca CHP, Cumhuriyeti kuran parti, 'şu illeri sana verdim, seçime girmiyorum' diyemez." dedi.

Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Şeytan Deresi'ndeki kızılçam ormanı ağaçlandırma faaliyetleri başlama töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, çevreyi koruma çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Yerel seçimler ile alakalı ittifak görüşmelerinden bahseden Kocaoğlu, genel seçimlerde ittifak kurulabileceğini, buna itirazı olmadığını söyledi.

"CHP, 'ŞU İLLERİ SANA BIRAKTIM' DİYEMEZ"

"Yerel seçimde de olur fakat illeri paylaşmak, ilçeleri paylaşmak, meclis üyeliklerini paylaşmak... Böyle ittifak kurulmaz." diye konuşan Kocaoğlu, şöyle söyledi:

"Siyaseti, partililer yapar. Örgütleri vardır. Örgütlerin hassasiyetleri vardır. Koskoca CHP, cumhuriyeti kuran parti, 'şu illeri sana verdim, seçime girmiyorum' diyemez. Bunu ne İYİ Parti ne de başka bir parti için söylemiyorum. Siyaset bilimi bakımından söylüyorum. Hangi parti kuvvetli ise, sandığa o parti gider. 'Ben başka partiye oy vermem, babamın partisi, dedemin partisi.' der bu halk. Başka partiye oy verdiği vakit nereye savrulacak ' Örgüt dağılacak. Yalnızca CHP için değil, ülke için söylüyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal