İYİ Parti'ni Kurucusu Partisinden Aday Gösterilmedi

İYİ Parti'nin kurucularından olan milletvekili, kurucusu olduğu partiden aday gösterilmeyince İYİ Parti'yi çok sert eleştirdi.

22.05.2018-14:08 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-14:10)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı muhalefet yürüterek beraber hareket eden Yusuf Halaçoğlu ile Meral Akşener'in yol arkadaşlığı girecekleri ilk seçimde bitti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yusuf Halaçoğlu'na milletvekili listesinde yer vermeyerek yola çıktığı arkadaşını ilk durakta parlamento yarışının dışına itti.

"AİLE BÜTÜNLÜĞÜM BOZULDU"

24 Haziran'da gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde kurucusu olduğu İYİ Parti’nin milletvekili aday listesinde yer bulamayan Yusuf Halaçoğlu konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçtiğinde araştırma görevlisi olan eşinin Ankara'dan İzmir'e tayin edildiğini ve 2 küçük çocuğuyla kendisinin tek başına ilgilenmek zorunda kaldığını ifade eden İYİ Parti’li Yusuf Halaçoğlu, "Aile bütünlüğümüz bozuldu. Aileyi bir araya getirmek için İzmir ya da Ankara'dan aday gösterilmeyi talep ettim’’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan İYİ Parti’den tekrardan Kayseri’den aday ol cevabı alan Yusuf Halaçoğlu, Kayseri'yi kabul etmediğini ifade etti.

"BİR YER BULAMADILAR"

Partili Yusuf Halaçoğlu kırgınlığını ise şu şekilde ifade etti:

"İyi Parti için bu kadar mücadele etmiş bir adama, bir yer bulamadılar. Aday yapılmamama çok tepki var. Milletvekili olmam önemli değil ama yapılan uygulamaya kırgınım."

5’DEN 1

MHP içinde yürüttüğü muhalefet sonucundan istifa eden, İyi Parti'nin kuruluşundan itibaren partinin Genel Başkanı Meral Akşener'in yanında yer alan Yusuf Halaçoğlu, İYİ Parti'nin Meclis'teki 5 milletvekilinden biriydi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal