İYİ Partili Vekil, MHP Lideri Bahçeli'nin Elini Öptü

27. Yasam Dönemi için bugün milletvekilleri yemin ederek görevlerine başladılar. Yemin töreni sırasında MHP Lideri Bahçeli salondan çıkarken İYİ Parti Milletvekili Hayati Arkaz, Bahçeli'nin elini öptü.

07.07.2018-18:46 - (Son Güncelleme: 07.07.2018-19:30)

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öptü.

MECLİS'E İYİ PARTİLİ DURMUŞ YILMAZ BAŞKANLIK ETTİ

27. Dönem meclisi, milletvekillerinin yemin etme töreni için saat 14.00'da bir araya geldi. TBMM Genel Kurulu'na, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu sebebiyle ikinci en yaşlı üye sıfatıyla İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz başkanlık ediyor.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ, DEVLET BAHÇELİ'NİN ELİNİ ÖPTÜ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yemin etme töreni esnasında salondan çıktı. Bahçeli'nin salondan çıkması sırasında ayağa kalkan İYİ Parti Milletvekili Arkaz, Bahçeli'nin elini öptü.

TARİHİN EN UZUN YEMİN TÖRENİ OLACAK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde 550'den 600'e arttırılan milletvekili sayısının sonrasında yapılacak olan yemin töreni de Meclis tarihinin en uzunu olarak tarihe geçecek. Normal zamanda bir vekilin yemin etme süresi ortalama 1 dakika. Bu süre göz önüne alındığında vekillerin yemin zamanı toplamda 600 dakikayı görecek. Genel Kurulu idare edecek olan başkanın vereceği aralar da dikkate alındığı zaman bu süre daha da uzayabilir. Daha önceleri 9 ila 10 saat arasında devam eden yemin töreni sayının artmasıyla beraber 10 saatin üstüne çıkarak Meclis tarihine geçecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal