İYİ Parti'den İttifak Açıklaması!

İYİ Parti'den seçimlerde ittifak olup olmayacağı ile alakalı bir açıklama geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime gidip hiçbir parti ile ittifak kurmayacaktır" dedi.

19.09.2018-15:19 - (Son Güncelleme: 19.09.2018-15:12) İYİ Parti'den İttifak Açıklaması!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime gidip hiçbir parti ile ittifak kurmayacaktır" dedi.

Partisi tarafından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan basın toplantısında açıklamalar yapan Türkkan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde partilerine en az oy desteğinin CHP'den olduğunu ifade etti. CHP'nin oylarının büyük kısmının HDP'ye gittiğini öne süren Türkkan, şunları söyledi:

"Gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda en az oyu CHP'den elde ettik. Biz Muharrem İnce'nin kesinlikle ikinci tura kalamayacağını ortaya çıkarmıştık. Türkiye'de solun gerçekten oy oranı net. Bu vaziyet 1944'ten günümüze sürüyor. Bunu ifade edemedik. 'HDP barajı aşsın' diye CHP seçmeninin oyları HDP'ye aktı. CHP ile ittifak çok talep ettiğimiz bir durum değildi. 15 vekili bize vermediler, demokrasiye verdiler. Biz onları ne grubumuza dahil ettik ne de vazife verdik. Demokrasinin sorununu çözdüler. O da bir siyasi partinin üstüne düşen bir görevdir. İttifakımız bundan böyle bir kişi ile olacak; o da halkla. Onun haricinde ittifak söz konusu değil. İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime gidip hiçbir parti ile ittifak kurmayacaktır."

Toplantıda İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ve İl Başkanı Sertaç Alkaya ile partililer de hazır bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal