İyi Parti'den Alevi Askerlere Yönelik Asılsız İddia!

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın, yetkili mercilerin şehit olan Alevi askerlerin cenazelerine katılmadığına yönelik yaptığı açıklaması sosyal medyada büyük tepki gördü.

21.10.2019-17:22 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-17:37)

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın, yetkili mercilerin şehit olan Alevi askerlerin cenazelerine katılmadığına yönelik yaptığı açıklaması sosyal medyada büyük tepki gördü.

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın, konuya ilişkin açıklaması tam olarak şöyledir: "Aleviler bu ülke için şehit oluyorsa, ailesi cem evinden kaldırıyorsa şehidimin cenazesini, devlet erkânının cenazeye katılmamasını hoş görmem. Yadırgarım, ayıplarım!"

Türkkan'ın, bu açıklaması gündemde Alevi-Sünni tartışmalarına yol açtı.  Lütfü Türkkan'ın "Şehit olan Alevi askerlerin cenazelerine asker ve devlet katılmadı." iddiası ile ismi en çok ön plana çıkan askerler ise; Kenan Ceylan, Barış Aybek ve Özkan Ateşli oldu.

2015 yılında Hakkari Şemdinli'de bombalı saldırıda şehit olan ve cenazesi Tokat Zile'den kaldırılan Kenan Ceylan'ın ailesi, cenaze töreninden sonra çıkan haberleri yalanlamıştı.

Kenan Ceylan'ın kardeşi Kemal Ceylan, cem evinde yapılan törene; dönemin Tokat Valisi'nin, komutanların, Zile Kaymakamı'nın, Zile Belediye Başkanı'nın katıldığını belirtmişti.

ALEVİ DERNEĞİ BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

2012 yılında İzmir Foça'daki saldırıda şehit olan bir başka Alevi asker Özkan Ateşli'nin cenaze töreninden sonra çıkan tartışmalarla da ilgili dönemin Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Doğan Bermek Cem TV'de; Alevi askerlerin cenaze törenleriyle ilgili 2009 yılında Genelkurmay Başkanlığı'yla görüştüklerini ve sonuç olarak ailenin istediği yerde tören yapılmasının karara bağlandığını ifade etmişti.

Bununla birlikte özellikle sosyal medyada bu görüşe karşı paylaşılan fotoğraflarda ise; üst rütbeli askerlerin cem evinde düzenlenen törenlere katıldıkları aktarılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal