İYİ Parti, Osman Öcalan Röportajı İçin TRT Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

İYİ Parti, Osman Öcalan'ın TRT'de röportajının yayınlaması hakkında suç duyurusunda bulundu.

03.07.2019-14:56 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-14:52)

Bazı İYİ Parti milletvekilleriyle Ankara Adalet Sarayı'na giden Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, yaptığı açıklamada, TRT'nin 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesi Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ı ekrana çıkarmasının Türk halkının vakarını zedelediğini ifade etti.

Bu yayının TRT'nin yayın hayatına kara bir leke olarak geçtiğini söyleyen Türkkan, "Röportajda hain Osman Öcalan TRT aracılığıyla terör örgütünün cebir, şiddet, tehdit içeren yöntemlerini meşru göstererek övmüştür. Terörle Mücadele Kanunu'na göre açıkça suç işlemiştir. Bu programı hazırlayanlar, bu programın yayımlanmasına izin verenler Türk halkına karşı işlenmiş bu suçun sorumlularıdır ve Türk halkına karşı yargı önünde hesap vermek mecburiyetindedirler" dedi.

Türkkan ve bazı milletvekilleri, daha sonra TRT hakkında 'Suçu ve suçluyu övme, kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma, terör örgütünün propagandasını yapma' iddialarının yer aldığı suç duyurusunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal