İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile Tansu Çiller Arasında Gerginlik

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, eski başbakan Tansu Çiller'in kendisi için 28 Şubat döneminde devlet belgelerini ABD'ye sattı dediğini iddia etti. Tansu Çiller ise kendisinin böyle bir açıklaması olmadığını söyledi.

13.06.2018-13:52 - (Son Güncelleme: 13.06.2018-14:00)

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, sosyal medyada kendisi ile ilgili söylenen bir iddiayı gündeme taşıyarak, "Sosyal medyada bir şey geziyor. Çiller demiş ki; ben 28 Şubat'ta devlet belgelerini ABD'ye satmışım. Ancak bu belgeleri görenler AKP'de milletvekili. Buradan açıklıyorum. Sayın Çiller bunun doğru yada yalan olduğunu açıklamak mecburiyetindedir. Yalnız başına bırakılıp 10 gün telefonu çalmayan birisiyim. Ağır abi dolaşan herkesin ipliğini pazara çıkarmazsam Akşener değilim" dedi. Çiller'den ise cevap gecikmedi.

Dün seçim çalışmalarını sürdüren Malatya'nın ardından Elazığ'a geçen İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim otobüsü ile halkı selamlamasının ardından miting meydanına geçti. Mitingde açıklamalar yapan Akşener, erken seçim isteyenlerin şimdi çok pişman olduğunu, çünkü seçime gitmenin yolunu açtıklarını söyledi.

"ÇİLLER AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA"

Akşener kendisi ile alakalı sosyal medyada gezen bir söylenti hususunda ise ilk defa açıklama yapacağını söyleyerek, "Sayın Erdoğan’a acıyorum bu derece ahmağa nasıl katlanıyor. Sosyal medyada bir iddia geziyor. Çiller demiş ki; ben 28 Şubat’ta devlet belgelerini ABD’ye satmışım. Ancak bu belgeleri görenler AKP’de milletvekili. Buradan açıklıyorum. Sayın Çiller bunun doğru yada yalan olduğunu açıklamak durumundadır. Bir başbakan olarak, o dönemin başbakanı olarak yapmak mecburiyetindedir. Belinde silah olanlardan kimlerin korktuğunu, kimlerin kaçtığını, kimlerin korkudan titrediğini açıklamak durumundadır. Yalnız başına bırakılıp 10 gün telefonu çalmayan bir kişiyim. Ağır abi dolaşan herkesin ipliğini pazara çıkarmazsam Akşener değilim. Rahmetli Erbakan’ın teşekkür ettiği tek insanım ben. Meral Akşener’e dil uzatırken herkes dikkatli olacak. Her türlü karartma ve hakaret oyunları oynanmaya devam ediliyor" diye konuştu.

Akşener konuşmasının bitiminde Elazığ milletvekili adaylarını mitinge gelenlere tanıtarak, "Yarıda kalanı bitiriyoruz inşallah, arkadaşlarımızı da kendimi de sizlere emanet ediyorum. Allah’ım haram lokma yememize müsaade etme. Bayramınız mübarek olsun" diyerek konuşmasını bitirdi.

TANSU ÇİLLER'DEN AKŞENER'E YANIT

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, sosyal medyada adı kullanılarak gerçekleştirilen açıklamaların kendisine ait olmadığını söyledi. Çiller, yayınladığı yazılı açıklamada, "Benim tarafımdan yapılmayan hiçbir açıklama bana ait değildir. Ayrıca hiç kimse benim adım üstünden siyasi rant peşinde koşmasın. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal