İyi Parti Lideri Meral Akşener 2 Kritik Yeri Cumhur İttifakı'na Bıraktıklarını Açıkladı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'nin de iddialı olduğu Iğdır ve Ahlat'ta aday çıkartmayarak Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıkladı.

30.01.2019-18:40 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-18:52) İyi Parti Lideri Meral Akşener 2 Kritik Yeri Cumhur İttifakı'na Bıraktıklarını Açıkladı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'nin de iddialı olduğu Iğdır'da ve Bitlis'in Ahlat ilçesinde aday çıkartmayacaklarını açıkladı.

Kararı AK Parti ve MHP'ye çağrı yaptığının altını çizerek duyuran Akşener, "Oturun, anlaşın tek adaya düşürün. İşte bekayla ilgili İyi Parti'nin somut adımı." diye konuştu.

"CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLEYECEĞİZ"

Neden Iğdır ve Ahlat'tan aday çıkartmadıklarını da açıklayan Akşener, "Iğdır sınır şehrimiz. Ahlat Osmanlı devletinden itibaren sembolik değeri çok yüksek bir ilçemiz. Biz aday çıkarmıyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına sesleniyorum, oturun, anlaşın tek adaya düşürün. Bizim Iğdır'da 5 bin 500'e yakın oyumuz var. İşte bekayla ilgili İYİ Parti'nin somut adımı. Ahlat'ta MHP'den belediye başkanı seçilmiş daha sonra AK Parti'ye geçmiş Mümtaz Bey var. Orada da 745 oyumuz, aday çıkarmıyoruz ve Mümtaz Bey'in seçilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşları beka konusunda çok samimiyseler Iğdır ile ilgili tedbir almalılar." ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, HDP ile ittifak iddiaları konusunda ise İyi Parti'nin çekilmek istendiği çukura girmeyeceklerini söyleyerek, HDP ile hiç ahbaplık yapmadıklarını, şu ana kadar da partilerini HDP'den kimsenin ziyaret etmediğini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal