İYİ Parti Lideri Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Etti!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın McKinsey şirketinden fikir alınmaması hususundaki açıklamasını değerlendirdi. Akşener, "Bu bizim ilk günden beri söylediğimiz şeydi. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

06.10.2018-14:39 - (Son Güncelleme: 06.10.2018-14:29) İYİ Parti Lideri Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Etti!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'li danışma firması McKinsey'den fikri danışmanlık alınmaması hususunda bakanlara emir verdiğini açıklamasıyla alakalı olarak "İkazlarımızın dikkate alınmasından mutluyuz. Doğru bir iş gerçekleştirilmiştir, teşekkür ederiz" dedi.

İstanbul'da Yenikapı'da gerçekleştirilen ‘Elazığ Tanıtım Günleri'ne katılan Akşener, gazetecilerin gündem ile alakalı sorularını cevapladı ve şunları aktardı:

'DOĞRU BİR İŞ YAPILDI'

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'li danışma firması ile çalışılmaması hususunda bakanlara emir verdiğini açıklamasıyla alakalı olarak " Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu kararını tabiki çok pozitif buluyoruz. Bu hizmet alımına ilk karşı çıkan siyasi parti biz olduk. İkazlarımızın dikkate alınmasından mutluyuz. Doğru bir iş gerçekleştirilmiştir, teşekkür ederiz" açıklamasını yaptı.

'ESASINDA SORGULANMASI GEREKEN GÖNDEREN İRADEDİR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile meydana gelen gerilimin sonrasında MHP üyesi bir grubun perşembe gecesi İstanbul Üsküdar'daki evinin önünde toplanmasıyla alakalı açıklamalar da yapan Akşener şunları kaydetti:

"Hep kadın kimliğim üstünden tartışıldı mesele. Fakat asıl o değil. Türkiye çok partili döneme geçtiğinden beri, sert siyasi polemiklerin meydana geldiği bir ülkedir. Siyasi tarih okumuş ve anlatmış bir akademisyen olarak bugüne dek hiçbir siyasi partinin genel başkanının evinin önünde böyle bir eylem, böyle bir çirkinlik olmamıştır. Rahmetli İsmet İnönü ve rahmetli Celal Bayar'ın polemiklerinden yola çıkarak ifade ediyorum. Tarihinde yok bu. Bunu çok manalı görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Sayın İçişleri Bakanı'nın, İstanbul Valisi'nin İstanbul Emniyet Müdürü'nün tavırları için teşekkür ediyorum. Ben evimin önüne yollanan insanlarla alakalı şikayetçi değilim. Çünkü emir alıp, gereğini yapmak mecburiyetinde kalmışlar. Aslında sorgulanması lazım olan yollayan iradedir. Türkiye bu tarz gerilimlerin bitmesi lazım olan bir dönemde. Zaten gerektiği kadar sıkıntımız var, yeteri kadar gerilim bölgemiz var. Bir siyasi partinin genel başkanının evinin önünde eylem yapılmasını halkın takdirine bırakıyorum."

Akşener MHP Üsküdar Teşkilatı'nın vazifeden alınması içinde "Doğru bir karar" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal