İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: 24 Haziran'da Görev Yapanlar da İncelensin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YSK'nın İstanbul kararının ardından bir değerlendirme yaptı. Grup toplantısında konuşan Akşener, "İYİ Parti olarak bütün Türkiye'de 31 Mart ve 24 Haziran seçimlerinde vazife yapmış bütün sandık kurulu başkanlarının incelenmesini istiyoruz" dedi.

07.05.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-10:14)

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalar yapıyor. Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye'yi düşürdükleri halden, bu durumdan bahsetmekten utanıyorum. Başkası adına utanırsınız ya o nedenle utanıyorum. Ben utanıyorum fakat onlar utanmıyor. Allah şahidim olsun ki elimde taşıdığım demokrasi bayrağını ant olsun ki yere düşürmeyeceğim. Allah'a yemin olsun ki aziz ve gazi Türk halkını utandırmayacağım.

Şimdi soruyorum, iradesini her zaman baş üzerinde tuttuğum, kararı önünde saygıyla eğildiğim Türk halkı huzurunda soruyorum; İstanbul'daki seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi ve muhtarlık seçimleri için tek zarf atmadık mı? Sandık başkanları aynı kişiler değil miydi? Tek zarf içerisinde dört pusula vardı, bunların içinde yalnızca kaybettikleri büyükşehir belediye başkanlığını seçip, iptal etmek hangi vicdana, hangi akla izah edilebilir? Bu zorbalığın sorumlularına soruyorum; Türkiye'deki bütün sandık kurulları başkanlarını kontrol etmeyecek misiniz? Yalnızca 31 Mart değil, 24 Haziran seçiminde de sandık kurullarını da incelemeyi düşünmüyor musunuz? Gerekçeniz tam kanunsuzluk ise bunu yapmanız lazım. Gerekçeniz tam kanunsuzluk ise Ramazan'ın ilk orucunu hak yiyerek açtınız.

İYİ Parti olarak bütün Türkiye'de 31 Mart ve 24 Haziran seçimlerinde vazife yapmış bütün sandık kurulu başkanlarının incelenmesini istiyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal