İYİ Parti Ankara Adaylığı İçin Mansur Yavaş'a Teklif Götürecek!

Yerel seçimlere az bir zaman kala İYİ Parti'de hazırlıklara başladı. Akşener, Ankara adayı olması için Mansur Yavaş'a teklif götürecek.

12.11.2018-13:44 - (Son Güncelleme: 12.11.2018-14:32)

İYİ Parti, yerel seçime 4 ay kala Ankara için ismi öne çıkan Mansur Yavaş ile görüşme yapılacak. İlk yerel seçim sınavını vermeye hazırlanan İYİ Parti, il ve ilçelerde milliyetçi, muhafazakar, geçmişi temiz, dürüst, tanınır isimlerle yola çıkacak. İYİ Parti'de 1-15 Aralık arasında aday adaylığı başvuruları toplanacak. Gerçekleştirilecek temayül yoklamalarıyla yörelerin özellikleri doğrultusunda doğru adaylar tespit edilecek.

GAYRİ RESMİ GÖRÜŞME

Milliyet'ten Bahar Atakan'ın aktardığına göre, 2014'teki yerel seçimde CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Mansur Yavaş'ın, 2019'da CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı olmak istediği iddia edilirken, İYİ Parti "gayri resmi bir temas için" Yavaş ile bir görüşme yapacak. Bugün veya yarın yapılacak görüşmenin içeriği Genel Başkan Meral Akşener'e bildirildikten sonra Yavaş'ın adaylığına dönük açıklama yapılması bekleniyor.

"YAVAŞ'LA GÖRÜŞECEĞİM"

Haberde görüşmeyi yapacak İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun yaptığı açıklamada, "Sayın Yavaş ile konuşacağım. Sayın Yavaş'ın fikrini ve süreci nasıl değerlendirdiğini öğrenmek için gerçekleştirilecek bir ziyaret. Adaylık sürecini değerlendirmek istiyoruz. Ankara için hatırı sayılır bir kişi. İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olursa mutlu oluruz. Bizi tercih etmesini talep ederiz. Saygı duyduğumuz, namuslu bir vatan evladıdır" dedi.

ALTERNATİF TURGUT ALTINOK

İYİ Parti kulislerinde eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ismi de Ankara adayı olarak dillendiriliyor. Akşener, Altınok için "Dostum, kardeşim olan bir insandır" derken, Altınok'un kızı Ayça Altınok haziranda İYİ Parti'ye katılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal