İtirafçı 19 'Mahrem İmam' 300 FETÖ'cüyü İfşa Etti!

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde örgüt üyesi askeri çalışana yöneticilik görevini devralan kişilerin verdiği ifadeler yönünde tespit edilen 50 şüpheliden 3'ü daha gözaltına alındı.

06.12.2019-14:20 - (Son Güncelleme: 06.12.2019-14:05)

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde örgüt üyesi askeri çalışana yöneticilik görevini devralan kişilerin verdiği ifadeler yönünde tespit edilen 50 şüpheliden 3'ü daha gözaltına alındı.

Bu gelişmenin sonucu olarak, gözaltına alınanların sayısı 28'e çıktı. Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye gönderilen kişilerden 2'si nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden 19 şüpheli ile diğer 7 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Bununla birlikte, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 19 şüphelinin, "molla, genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü" pozisyonlarında örgüt sorumluluğu üstlendiği iddia edilen ve daha önce belirlenmemiş neredeyse 300 FETÖ mensubunun adının açıklandığı bildirildi.
50 ŞÜPHELİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI
Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 26 Kasım'da örgütün TSK'nin içine yerleştirdiği askeri personele örgüt sorumluluğu yaptıkları iddiasıyla 50 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal