İtalyanlar Çözümü Kangal Almakta Buldu!

İtalya'nın Siena şehrinde kurtların koyun sürülerini telef etmesinin ardından yerel yöneticiler Kangal alma teklifi yaptı. Kangal üreticileri ise bu köpeğin yurt dışına çıkmasının yasak olduğunu sadece Bakanlık izin verirse çıkabileceğini söyledi.

21.09.2018-12:42 - (Son Güncelleme: 21.09.2018-12:29) İtalyanlar Çözümü Kangal Almakta Buldu!

İtalya'nın Siena şehri civarındaki bir çiftliğe kurtların saldırması ve sürüyü öldürmesi ardından, yerel belediye meclisinde Kangal köpekleri gündeme geldi. Yerel idarenin 'Kangal alın' çağrısına yanıt veren kangal üreticisi Hüseyin Yıldız, "Bu köpeklerin yurt dışına verilmesi yasak. Yalnızca Tarım Bakanlığı iznine tabi. Bu izin olursa köpeklerimizin İtalya'ya gitmesinden gurur duyarız" dedi.

''İTALYA'NIN KARARI DOĞRU''

Hızı, sürüyü koruma içgüdüsü, gücü, doğada hayatta kalma yeteneği ve kurtları boğmasıyla tanınan Kangal köpeklerinin Sivas'taki en önemli üreticisi yerinde bulunan ve yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki Meraküm Tepesi üstünde kurulan, üretim merkezinin işletmecisi ve Kangal köpeği uzmanı Hüseyin Yıldız, İtalya'nın doğru bir karar aldığını ve kurtlarla başa çıkacak tek köpeğin Kangal köpeği olduğunu ifade etti.

Kangal köpeklerinin dünyadaki öneminin gün geçtikçe yükseldiğini söyleyen Yıldız, bu hayvanların profesyonel bir koruma köpeği olduğunu söyledi.

Doğadaki en iyi koruma köpeğinin Kangal köpeği olduğuna dikkat çeken Yıldız, şunları ifade etti:

''KANGAL KÖPEĞİ DOĞAL IRKTIR''

"Kangal köpeği profesyonel bir koruma köpeğidir. Sürüyü ondan daha kaynağında, yerinde koruyabilecek cinste ikinci bir çoban köpeği ırkı bulunmaz. Kangal köpeği bugün diğer çoban köpekleri türlerinden farklılığını Avrupa'da da ortaya koydu. Çünkü ne derece diğer sürü köpekleri sürüleri korusalar da güçlerinin yetmediği bir yer var. O yer de kurda karşı koyamayacaklarını her yerde gösteriyorlar. Kangal köpeği bu hususta profesyoneldir. Koruma alanında güçlüdür, son derece zekidir, telefçi kurda karşı son derece caydırıcı, stratejik bir avcıyı, öldürmek için programlanmış bir avcıyı yok edecek kuvvete sahiptir. Bugün, zekasıyla, gücüyle, yapısıyla, karakteristik özelliğiyle malına sahip çıkmakla tanınan bizim doğal bir seleksiyonumuzdur. Dağdaki kurtla Kangal köpeğinin arasında hiçbir fark yok. Onlar da bir doğal ırktır, bunlarda doğal bir ırktır. İki profesyonelin karşılaşmasıyla sonuçlanan ölümcül neticeler vardır. Sonuçta Kangal köpeği kadar güçlü bir koruma çoban köpeği yoktur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal