İtalyan Basınından Doğu Akdeniz Manşeti: Anahtar Erdoğan'ın Elinde

İtalyan basını, Türkiye'nin Libya Silahlı Kuvvetleri'ne "Sahil Güvenlik eğitimi" vermeye başlamasının ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'de ipleri elinde tuttuğuyla ilgili bir iddiada bulundu.

24.10.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 24.10.2020-11:16) İtalyan Basınından Doğu Akdeniz Manşeti: Anahtar Erdoğan'ın Elinde

Milli Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Libya Silahlı Kuvvetleri'ne "Sahil Güvenlik Eğitimi" verilmeye başlandığını duyurdu. İtalyan basını, Afrika'dan Avrupa'ya göçmen rotasının ağırlıklı olarak Libya-İtalya hattında olması nedeniyle konuyu ele aldı.

Avvenire gazetesinin baş sayfasında yer alan haberde, Avrupa'ya göç rotasının Ankara kontrolüne geçtiği belirtildi. Haberde, "Avrupa'dan doğu rotasındaki göç akışının yönetimi için anahtarları alan Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi de başka bir güçlü şantaj silahına sahip oldu: Libya'nın sözümona sahil güvenlik güçlerinin kontrolü" ifadeleri kullanıldı.

BU HAMLE "TOKAT" OLARAK YORUMLANDI

II Manifesto gazetesinin "Göçmenlerin Libya rotası Erdoğan'ın ellerinde" başlıklı haberinde, "Türklerin amacı Libya'da üstünlüklerini vurgulamak ve İtalyanlara bir tokat atmak idiyse, Libya Sahil Güvenliği'nin kontrollerinde olduğunu duyurmaktan daha iyisini yapamazlardı" denildi.

Ayrıca gazete, Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklama ile birlikte paylaştığı fotoğraflara işaret ederek, "Fotoğraflarda, Ankara'nın silahlı güçleri, İtalya'nın 2018'de Trablus'a hediye ettiği 2 devriye botunun üzerinde görülüyor" ifadeleri kullanıldı ve bu fotoğrafların İtalya'nın Libya üzerinde hiçbir ağırlığı olmadığını hatırlatma amacı taşıdığını belirtti.

"İTALYAN NÜFUZUNA YENİ BİR DARBE"

La Repubblica gazetesi ise "Türkiye Libya Sahil Güvenliği'nin kontrolünü ele geçirdi" başlığıyla yayınladığı haberinde, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Libya Sahil Güvenliği'ni eğitmeye başladı. Bu bizim Trablus üzerindeki nüfuzumuza yeni bir darbe teşkil ediyor, çünkü şimdiye kadar bunu İtalyan askeri misyonu gerçekleştiriyordu." diye yazdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal