İsveçli Ailenin Bebeğine Sağlık Bakanlığı Sahip Çıktı

Antalya'da yaşamını sürdüren İsveçli ailenin, özel hastanedeki tedavi giderlerini karşılamakta güçlük çektiklerini, yoğun bakım ünitesinde yatan henüz bir aylık bebekleri için Sağlık Bakanı Koca'nın direktifiyle Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi.

12.02.2020-12:15 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-12:11)  İsveçli Ailenin Bebeğine Sağlık Bakanlığı Sahip Çıktı

Geçen sene Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşamaya başlayan İsveç vatandaşı Ida Svarvarefelt (25) ve Ted Nyquist'in (38) ocak ayında erken doğumla doğan kızları Alicia, beyin kanaması geçirmesi, midesinde gaz ve enfeksiyon olması sebebiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Özel hastanede günlük 1500 liraya gelen hastane giderlerini ödemekte güçlük çeken İsveçli aile, sosyal medyadan seslerini bir kampanya aracılığıyla duyurmaya çalıştı.

Konya'nın Kulu ilçesinden vatandaşlar, çiftin yardım talebini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya aktardı. Konuyla alakadar olan Sağlık Bakanı Koca, Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne çiftin bebeğiyle ilgilenilmesi için talimat verdi.

Kuvöz içindeki Alicia bebek, ambulansla özel hastaneden alınıp Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü.

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, "İsveç'te Uluslararası Demokratlar Birliği İsveç Başkanı Özer Eken'in olayı bize aktarmasından itibaren çiftin bebeklerinin durumunu Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya ilettik. Sayın Koca da olayın yakından takip edilmesini istedi." şeklinde açıklama yaptı .

Sağlık Bakanlığının durumla yakınen ilgilenmesiyle mutlu olduklarını belirten Ted Nyquist ve Ida Svarvarefelt çifti ise Bakan Fahrettin Koca ile sosyal medyada bağış kampanyasına destek olanlara teşekkür etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal