İstismara Uğrayan Kız Çocuğu: Uyandığımda Kıyafetlerim Yoktu

Adana'da 1.5 yıl önce kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan M.B., son duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

21.10.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-11:12) İstismara Uğrayan Kız Çocuğu: Uyandığımda Kıyafetlerim Yoktu

Adana'da 2019 yılında ailesiyle yaşadığı evine yakın bir okulda öğrenim gören ve o dönem 13 yaşında olan E.K., 15 yaşındaki A.B. ile arkadaş oldu. İddiaya göre bir süre sonra A.B.'nin abisi M.B., sosyal medya üzerinden küçük kıza mesaj attı. İlk mesajlarında E.K.'ya arkadaş olarak yaklaşan M.B., ilerleyen zamanda E.K. ile görüşmek için baskı yaptı. Erkek arkadaşı A.B.'ye ağabeyinin attığı mesajları söyleyemeyen ve arkadaşlığını bitiren E.K., M.B. ile sosyal medya üzerinden zaman zaman konuşmaya devam etti.

28 Şubat 2019 tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden konuşan E.K., ertesi gün M.B. ile buluşmak için anlaştı. E.K., 1 Mart günü kendisini aracıyla okuldan alan M.B. ile tenha bir yerde sohbet etmeye başladı. Burada M.B.'nin kendisine ilişki teklifetmesinden sonra araçtan inmek isteyen E.K., kaçmak isterken koltuk demirine boynunu çarparak bayıldı. Kendine geldiğinde üzerinde kıyafetlerinin olmadığını gören E.K., istismara uğradığını anladı.

OLAYDAN SONRA İNTİHAR ETMEK İSTEDİ

Olaydan sonra psikolojisi bozulan E.K., durumu iki arkadaşına anlattıktan sonra okulda hap içerek intihara kalkıştı. Erken müdahale sayesinde kurtarılan E.K., yaşadığı istismarı önce rehber öğretmenine sonra da ailesine anlattı. Bunun üzerine küçük kızın ailesi şüpheli M.B.'den şikayetçi oldu.

Emniyetteki ifadesinde M.B.'nin kendisine tecavüz etmeye kalktığını, kaçmak isterken boynunu vurarak bayıldığını söyleyen E.K., "Bana 'uyan, uyan' diye seslendi. Kendisi aracın dışında duruyordu. Ben uyandığımda ayağımdaki çorap dışında üzerimde hiçbir kıyafetim yoktu. Üstümde sperm kalıntıları vardı. Peçete verip silmemi istedi. Ne olduğunu sorunca 'hiç öyle' diye cevap verdi. Ben de üzerimi giyinip yanından ayrıldım" diye konuştu.

M.B. ise suçlamaları kabul etmeyerek E.K.'nın yaşını 17 zannettiğini ve ilişkinin rıza ile gerçekleştiğini iddia etti.

Olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu ve ailesinin desteğiyle ayakta durduğunu dile getiren E.K., yaşadığı süreci anlattı. Bunu yapacağını hiç düşünmediğini söyleyen E.K., şu ifadeleri kullandı:

"Kardeşinin sevgilisiydim. O gün sadece konuşmak için gittim. Benimle birlikte olmak istedi. Ailene, arkadaşlarına rezil ederim diyerek tehditler savurdu. 'Elimde fotoğrafların var' dedi. Bahsettiği fotoğraflar da açık seçik fotoğraflar değil. Sadece bikinili fotoğraflarımdı. Elinde bıçak da vardı. Çok korktum. Araçtan kaçmak isterken bayıldım ve uyandığımda istismara uğramış haldeydim. O gün bunların yaşanacağını bilseydim, o arabanın yanından dahi geçmezdim. Şimdi bu kişi serbest ve ben korkarak yaşıyorum. O benim geleceğimi mahvetti" dedi. E.K., dışarı adımını atamadığını, çok korktuğunu söyledi.

"RIZASI OLSA DAHİ BU BİR SUÇ"

E.K.'nın avukatı Öykü Eşberk ise Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada M.B.'nin tahliye edilmesinin üzücü ve şaşırtıcı olduğunu, bütün deliller ve adli tıp raporlarının lehlerine olduğunu belirterek "Buna rağmen sanık 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. 18 yaşından küçük olan herkes çocuktur. 15 yaş altında ise durum daha da kritik bir hal alır. Kızımızın zaten olayda rızası yoktur fakat rızası olsaydı dahi bu geçerli bir durum olmayacaktı. Bu bir suçtur ve çocuğa yönelik işlenmiştir." diyerek tahliye kararına itiraz ettiklerini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal