İstismar Çocukları Sözde ''Sevgi Evleri'nde''

Uşak'ta bulunan adıyla uyuşmayan Sevgi Evleri devlet yurdunda tacize, istismara, şiddete ve psikolojik zedelenmeye uğradığı iddia edilen 28 çocuğa kötü muamele yapan yurt personellerine vicdan rahatlatan hükümler verildi.

26.12.2019-20:07 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-20:07) İstismar Çocukları Sözde ''Sevgi Evleri'nde''

2016 yılında gerçekleşen elzem olay takvimler mart ayını gösterirken, Sözde ''Sevgi Evleri'' evleri olarak adlandırılan Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilen çocukların şikayetleri üzerine ayyuka çıktı.

Çocuklarının başına gelen olayları duyan aileler, Uşak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne başvurdu. Müdürlük, çok sayıda çocuğun ailesinin cinsel istismar, taciz, şiddet, eziyet, kötü muamele ve hakaret şikayeti üzerine inceleme başlattı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca görevlendirilen müfettişin hazırladığı raporun ardından, suç duyurusunda bulunuldu. Aralarında yurt müdürü, yardımcıları, öğretmen ve bakıcı annelerin de bulunduğu Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda görevli olanların ifadeleri savcılık tarafından alındı.

YÖNETİCİ MEMURA 12 YIL HAPİS

Mahkeme tarafların dinlenmesinin ardından kararını verip, yurt yönetim memuru V.Ş.'ye, mağdur kız çocukları K.K.K., K.P., F.Y., G.Ö., H.D.'a yönelik fermuarı açık ve cinsel organı görünür vaziyette gezme, kız çocuğu K.K.K.'nın elinden tuttuğu, dudağından öptüğü, değişik zamanlarda cinsel içerikli sözler söylediği, kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüyü kullanma suçlarından 12 yıl hapis cezası verdi. Yurtta hizmetli görevinde bulunan S.T.'ye, 13 mağdur erkek çocuğuna karşı eziyet, kasten yaralama suçlarından toplam 43 yıl 9 ay hapis cezası verdi, bu cezada indirime gidilmedi. Mahkeme yaralama ve suçu bildirmeme suçlarından yargılanan diğer sanıklar hakkında da çeşitli adlı para ve hapis cezalarına hükmedip, denetimli serbestlik kararı verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal