İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy İçin Yeni Kararname

İstiklal Marşı'nın Kabul Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü hakkında yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına yönelik değişim Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

25.09.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-15:26)

İstiklal Marşı'nın Kabul Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına yönelik çalışma Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete'de gündeme gelen açıklamaya göre, anma etkinliklerinde her yıl belirlenecek tema, yürütme kurullarının oluşumu ve üye verecek birimler, yarışmaların kapsamı gibi konularda yenilemeye gidildi.

"20-27 ARALIK MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA HAFTASI" 

Bunun yanı sıra, Mehmet Akif Ersoy'un 20 Aralık doğum günü, 27 Aralık ölüm günü olmasından dolayı her iki günü de kapsayacak bir hafta boyunca vatan şairinin anılması amaçlandı. Bu çerçevede, "20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası" olarak düzenlendi. Bu hafta içinde Mehmet Akif Ersoy, organize edilecek çeşitli etkinliklerle anılacak.

Milli Mücadele'nin amacını ve ruhunu, milletin birlik ve beraberliği ile bağımsızlık istek ve azmini açıklayan İstiklal Marşı'nın kabul edildiği 12 Mart günü ile 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinliklerine, kitlelerle birlikte ve sistemli bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yurt dışı temsilcilikleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı sağlanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal