İşte Türkiye'nin Yeni Füzesi! İlk Kez Görüntülendi!

Türkiye'nin 200+ km menzile sahip yeni gemisavar füzesi Atmaca ilk kez görüntülere yansıdı.

26.09.2017-16:00 - (Son Güncelleme: 26.09.2017-19:13)

Deniz Kuvvetleri tarafından halihazırda yer alan Harpoonların yerini alması nedeniyle geliştirilen Atmaca gemisavar füzenin ilk görseli yayınlanmış durumda.

Ada sınıfı korvetler, yeni tip karakol botları gibi bir çok milli savaş gemisini üretmiş olan Türkiye, İ sınıfı fırkateynlerin de ihtiyacı olacak gemisavar füze ihtiyacını milli imkanlarla karşılamak üzere Atmacayı geliştirdi.

Öte yandan TürK Silahlı Kuvvetleri'ne 6 yeni model uçak geliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ ne ( TSK), bir zamanlar art arda yaşanan kazalarla adından bahsettirenn CASA CN- 235 model kargo uçakları ile aynı kategoride bulunan 6 yeni model uçak alıncak. Kara Kuvvetleri’ nin kullanımına tahsis edilecek olan uçaklar, personel ve malzeme nakli ile havadan karaya füze atma yetisine sahip olacak.

Gazete Habertürk' ün yapmış olduğu haber doğrultusunda, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, yürütülen İrtibat ve Genel Maksat Uçağı (GMU) projesi ile alakadar olan üreticilere, ihaleye 29 Aralık’ a kadar teklif vermeleri gerektiği bildirildi. İhalede CASA CN-295 (İspanya), Alenia C-27 (İtalya), Beechcraft Kingair 350 (ABD), Havilland DHC-6 Twin Otter (Kanada), PZL M28 (Polonya) gibi uçak modellerinin rekabet etmesi bekleniyor.

 "UÇAN TABUT"

İspanya menşeili olan CASA CN- 235 uçaklarının güvenliği zaman zaman tartışmalara konu olmakta ve bu uçaklar için “uçan tabut” eleştirileri yapıldı. 2001 senesinde CN-235 modeli uçaklar 3 ay içerisinde üç kazaya karışmıştı. Ocak ayında Kayseri’ de düşen uçakta 4 asker şehit olmuş, Mayıs ayında Malatya’da meydana gelen ikinci kazada 34 asker şehit olmuştu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal