İşte Cerablus Operasyonunu 2 Yıl Boyunca Engelleyen Hain

AFP'nin haberine göre, şehit Ömer Halisdemir'in öldürdüğü darbeci general Semih Terzi ve bazı komutanlar, Cerablus operasyonunu çeşitli bahanelerle operasyonu 2 yıl boyunca sürekli engelledi.

27.08.2016-19:57 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İşte Cerablus Operasyonunu 2 Yıl Boyunca Engelleyen Hain
Fransız haber ajansı AFP'nin, "Türkiye Suriye operasyonunu son 2 yıldır planlıyordu" haberi dünya basınının gündemine oturdu.

Ajansın, ismini vermediği bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, 15 Temmuz darbecilerinin en rütbeli isimlerinden olan ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in başından vurarak öldürdüğü Tuğgeneral Semih Terzi başta olmak üzere bazı nüfuzlu komutanlar, Cerablus operasyonunu çeşitli bahanelerle iki yıl boyunca engelledi.

Kasım 2015'te Rus uçağının düşürülmesiyle, operasyon tamamen imkansız hale geldi.
İngiliz The Independent gazetesi de AFP'nin haberini sayfalarına taşıyarak, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası tutuklanan İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin de güneydoğudaki operasyonlardan sorumlu olduğu hatırlattı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da Semih Terzi için "O katil, o vatan haini Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki operasyonlarını yöneten kişiydi" demişti.

Independent'ın haberinde, darbe girişimi sonrası tutuklanan İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin de güneydoğudaki operasyonlardan sorumlu olduğu hatırlatıldı.

Darbe girişiminden yaklaşık bir buçuk ay sonra, 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı harekâtında, Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında, Suriye tarafında bulunan ve IŞİD'in eline geçen Cerablus, TSK desteğiyle Özgür Suriye Ordusu tarafından kontrol altına alınmıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal