Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

İşte AK Parti ve MHP İttifakının Ayrıntıları!

AK Parti ve MHP arasındaki ittifak görüşmelerinden sonra ittifak paketi Meclis'e sunuldu. Paket, TBMM'ye AK Parti ve MHP'nin ortak imzası ile sunuldu.

21.02.2018-17:32 - (Son Güncelleme: 21.02.2018-17:21) İşte AK Parti ve MHP İttifakının Ayrıntıları!

AK Parti ve MHP'nin, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin ortak kanun teklifi, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin imzasını da taşımakta.

Teklifle alakalı AK Partili Mustafa Şentop açıklama yaptı.

Mustafa Şentop şunları kaydetti:

Hükümet sistemi değişikliliği için doğal olarak  kanunlarda da değişiklikler yapmak gerek. Benzer şekilde yine Yenikapı’da ortaya konan milli mutabakatı somutlaştırmak üzere, Türkiye’nin önündeki seçimlerde kanunlara temel kazandırmak üzere çalışmalara başlamıştır. Milli mutabakat komisyonu burada huzurlarınızdayız. Her partiden üçer arkadaş olarak çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Temel amacımız anayasa değişikliğinin gerekli kılmış olduğu uyum kanunları ve reformu, gerçekleştirecek düzenlemeleri yapmaktır.

Yerel seçimler ile ilgili düzenlemeleri yapmak üzere çalışmalara başladık.

Toplam 26 maddelik metin, 4 kanunda değişiklik içermekte. Milletvekili seçimi kanunu, siyasi partiler kanununda da değişiklikler bulunuyor. Bu metinin hepsi seçim ittifakıyla ilgili düzenlemeler değildir. Bir kısmı anayasa değişikliğinin zorunluğu kıldığı düzenlemeler, bir kısmı seçim güvenliğiyle ilgili düzenlemelerdir dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;