İstanbul'un Güvenliğini Neye Karşılık Verdin İmamoğlu

ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield; Türkiye İlaç Borçlarını ödemiyor diye dert yanarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ciddi bir anlaşmaya vardı. İmamoğlu neyin pazarlığını yapıyor.

24.09.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-11:53) İstanbul'un Güvenliğini Neye Karşılık Verdin İmamoğlu

Haber365 Özel / Hasan Birgül

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Amerika Birleşik Devletleri Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) ile yazılım şirketi SAS Türkiye arasında, İstanbul Ulaşım ve Trafik Mükemmeliyet Merkezi Projesi'nde kullanılmak üzere, 5 milyon 117 bin 887 dolarlık hibe anlaşması imzalandı. Yazılım Lisansı Hibe Desteği İmza Töreni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield’ın anlaşma imzalanırken mutlu halleri gözden kaçmadı ve kafalarda bazı sorulara sebep olmaya başladı. 

İMAMOĞLU NE İSTİYOR ?

Yüzünü Asya’ya dönen bir ülke FETÖ Terör Örgütüyle mücadele eder, ABD’yle yeniden ortak çalışma yapmak isteyen kurum ise FETÖ’yle uzlaşır, barışır.

Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinden beri, ABD' nin markajında bu durum İmamoğlu'nun hoşunada gidiyor. Özellikle geçen gün imzalanan anlaşmayla mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Durduk yere bu kadar hibe şaşırtıcı biliyorsunuz ki İmamoğlu ilk göreve geldiği zaman verileri kopyalamak istemiş ve cevabını çok sert bir şekilde almıştı. Verilerden yola çıkarak İmamoğlu birşeyler denemek istediği kesin ama bu yaptığı anlaşma suikastlerin ve patlamaların sorumlusu olabilir. Hain darbe girişiminden sonra, patlama terör saldırısı olaylarıyla karşılaşmıyoruz. İçişleri Bakanlığı ve Emniyetin amansız mücadelesinin emeklerini toplamaya başlarken akıllı şehir projesiyle İmamoğlu neye hizmet ediyor acaba.  

Ekrem İmamoğlu ilk iş olarak dışarıdan getirttiği üç kişiye İstanbul Büyükşehir Belediyesinin elektronik sistemlerindeki veri tabanını kopyalamaları için talimat verdi. İlk akla gelen icraatı, ve bu anlaşma parçaları birleştirdiğimiz zaman aslında büyük fotoğrafı kısmen görmeye başladık. Kopyalama talimatı verilmesi İmamoğlu’nun ne kadar kötü niyetli bir plan yaptığını gösteriyor. Bu sefer planı ABD yaptı, Ekrem İmamoğlu imzaladı harçlık bile aldı.

Devlet Kademesinde yetkili olan biri kısa diyor ki: Ekrem İmamoğlu bir güvenlik sorunu haline gelmekte bu son yapılan anlaşmadan sonra hakikaten çok pis kokular artmaya başladı. İkinci bir kozmik oda vakası gibi güvenlik ihlali söz konusu olabilir.

İMAMOĞLU'NUN ABD BAĞLANTISI

Ekrem İmamoğlu ve Yavuz Saltık ilişkisinden bahsetmek istiyorum.İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu döneme gidelim.Saltık, Beylikdüzü Belediyesinde de İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü olarak çalışıyordu.

Belediyenin resmi web sayfasında yer alan Yavuz Saltık'a ait 1. Biyografide, ARI HAREKETİ'nin yanında  International Republican Institute ve National Democratic Institute olarak 2 kuruluşun daha adı geçerken, 2. biyografide bu 2 kuruluşun adı çıkartılıyor. Asıl hikaye başlangıcı burası neden olmasın, bir anda Yavuz Saltık'ın biyografisinden çıkartılan kısa adı IRI olan International Republican Institute ve yine kısa adı NDI olan National Democratic Institute neden önemli? Bu kuruluşlar hangi alanda faaliyet yürütüyor ve menşei hangi ülke?

Bu soruların cevabı ve NDI ile IRI'nın faaliyetlerine geçmeden önce, ABD'nin eski Başkanı Harry S. Truman'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin dış ülkelerdeki açık eylemleri, örtülü operasyonlarla desteklenmelidir. sözünü şöyle kenarda tutalım.

Vaclav Havel, Aralık 1989'da Yurttaşlık Forumu"tarafından gerçekleştirilen Kadife Devrim'in ardından 29 Aralık 1989'da Çekoslovakya devlet başkanlığı görevine getirildi. Havel, başkanlık koltuğuna oturduğunda ülkesi, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti olarak henüz ikiye bölünmemişti. Havel, başkanlık koltuğuna oturur oturmaz yardım istemek için National Democratic Institute/Ulusal Demokratik Enstitüsü'nün kapısını çaldı. Seçim yasaları konusunda sizin gibi deneyimli profesyonellerin bilgilerine ihtiyacımız var. dedi.

CIA,yabancı ülkelerde iç karışıklığa yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda bir çok işlevi, NED fonuna transfer ederken örtülü yürütülen operasyonlara ek olarak 'Uluslararası Kalkınma Ajansı' ve 'Birleşik Devletler İstihbarat Ajansı'nı da NED ile koordineli çalıştırdı.V

NED,25 yıl CIA'da görev yapmış Mcgehee'nin beyanına göre demokrasi yayma adı altında CIA'nın örtülü operasyonlarına yardımcı olmak için kurulmuştu.  

Yabancı ülke insanlarına ve siyasi partilerine sağ ideolojiden yaklaşmak için İmamoğlu'nun bir dönem Özel Kalem Müdürü olan Yavuz Saltık'ın da bir dönem kadrosunda yer alıp eğitim verdiği; ABD'nin Cumhuriyetçi Partisi tarafından IRI, Liberal ve Sol ideolojiye yanaşmak için de NDI kuruldu.

Bu silsile yolu ile 'Demokrasi' adı altında operasyonlara başlayan NED, Türkiye'ye yönelik ilk yardımını 1986 yılında, "Türkiye'nin Amerikan Dostları" derneğine 83.500 Dolar olarak yaptı ve günümüzde hala örtülü veya açıktan faaliyetlerine devam etmekte.

Bugün Ekrem İmamoğlu hibeye imza attı.Bu anlaşma bence sorunlu bir dönemin başlangıcı diyebiliriz. Yavuz Saltık, ABD Kongresi, Dışişleri Bakanlığı ve CIA tarafından kurulan NED'in alt kolları National Democratic Institute ve International Republican Institute'nin çalışmalarında yer alan bir isim.

Dünyanın hiç bir devleti, yabancı bir gizli servis tarafından kurulan ve amacı kuruluşunda etkisi olan gizli servis için çalışmak ve kurulduğu ülkenin ulusal çıkarlarını korumak olan bir kuruluşta görev almış bir şahsı, getirip en önemli şehrinin belediyesinde müdür yapmaz.

Normal koşullarda Belediyenin kapısından içeriye alınmaması gereken bir şahıs, CIA tarafından kurulduğu yine CIA elemanları ve eski ABD Büyükelçileri tarafından defaatle ikrar edilen bir kuruluşta çalıştığını açığa vurduğu halde maalesef Özel Kalem Müdürü olabiliyor. Hibe alıyor mutlu oluyor.

İmamoğlu'nun tüm randevularını, yurtiçi-yurtdışı tüm gezilerini, görüşmelerini, katılacağı programları belirleyecek olan Yavuz Saltık'ın NDI ve IRI macerası ortada! Onu atayan ise İmamoğlu. Dün anlaşma imzalandı. Sanki herşey sıra sıra gerçekleşiyor gibi.

Akıllı proje konusunda bir bilgi notu ekleyelim. Bu akıllı şehirler projesine Mevlüt Başkan zamanında katıldı. Ama oradan buradan beş kuruş almadan; kendi parasıyla kendi iradesiyle.. Tek kelime veri paylaşmadan..yapmaya çalıştı. Ekrem İmamoğlu ve Büyükelçi halaoğlu gibi poz verdiler. Ulusal Güvenlik sorunu işte böyle zamanlarda ortaya çıkar. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal