İstanbullulara Önemli Uyarı: Mecbur Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için çok önemli bir uyarı yaptı. Yapılan uyarıda çok şiddetli yağış olacağı için akşam saatlerinde mecbur kalmadıkça vatandaşların dışarı çıkmaması istendi.

13.09.2018-13:56 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-13:48) İstanbullulara Önemli Uyarı: Mecbur Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgiler ışığnda İstanbul’da öğle saatlerinden sonra il çapında gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin olacağı düşünülüyor. Yağışlarla alakalı olarak AKOM'dan da önemli ikazlar geldi.

Yağışların akşam saatlerinden sonra şiddetini arttırması ve Cuma günü akşam saatlerine dek çok şiddetli, kuzey bölgelerinde ise kuvvetli 60-90 kg/m2 yağışların yağacağı düşünülüyor.

Yapılan meteorolojik ikaz ışığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini aldı. İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Zabıta, Atık Yönetimi, Park Bahçeler Daire Başkanlığı, İBB Trafik Müdürlüğü, 153 İBB Yerinde Çözüm Ekipleri önemli yerlerde olası göllenmelere karşı alarma geçti. Birimler ana arterlerde yollarda kanal temizleme, mazgal açma çalışmalarını yapıyor. İlçe Belediye Başkanlıkları da bilgilendirilerek önlem almaları talep edildi.

"ZORUNLU OLMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYIN"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimleri 3 bin 865 personel, bin 670 araç ve iş makinesi, 385 motopomp, 269 jeneratör, 411 dalgıç pompa ile 24 saat esasına göre alarmda olacak. AKOM tüm birim sorumluların bir araya getirerek kriz yönetimi oluşturdu. Kamera takibi ve gelen ihbarlar çerçevesinde birimler sorunlu yerlere gönderilecekler. İnsanların olası su baskınları ihbarı için 153 Beyaz Masa ve İtfaiye 110'u arayabilir. Vatandaşların mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları tavsiye ediliyor.

VALİLİK DE UYARDI

İstanbul Valiliği'nin twitter'dan yaptığı ikaz şu şekilde;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen tahminlere göre İlimiz çapında özellikle akşam saatlerinin ardından çok şiddetli yağış beklenmekte olup; tüm kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önlemli ve dikkatli olmaları önem arz eder.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal