İstanbullulara Müjde! Artık Mobil Ödeme Yapılabilecek!

16 milyon İstanbulkart kullanıcısına müjdeli haber geldi. Bundan sonra kartlara mobil uygulamalardan yükleme yapılabilecek.

31.10.2018-14:24 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-16:08)

İstanbul'da toplu taşıma tercih eden herkesin uzun süredir beklediği İstanbulkart mobil yükleme uygulaması faaliyete geçirildi. Banka kartı ve kredi kartıyla bakiye yükleme olanağı sağlayan İstanbulkart uygulamasının tanıtımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından gerçekleştirildi.

YILDA YAKLAŞIK 3,5 MİLYAR TL YÜKLEME YAPILIYOR

Her gün metro, metrobüs, otobüs gibi toplu taşıma araçlarını tercih eden milyonlarca insan için büyük rahatlık sağlayacak olan mobil uygulama hakkında açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 16 milyon kart kullanıcısının sıra beklemeden daha kısa zamanda bakiye yüklemesini gerçekleştirebileceğini ifade etti.

İstanbulkart'a 16 milyon kullanıcı tarafından senede ortalama yüklenen rakamı da söyleyen Başkan Uysal, "İstanbul'da son 6 ayda kullanılmış olmak koşulu ile aktif olan yaklaşık 16 milyon İstanbulkart sahibi bulunuyor. Senelik olarak yaklaşık 3,5 milyar gibi İstanbulkart üstünden bir ödeme hareketi var. Bu şu anlama geliyor. 16 milyon insan İstanbulkart'a para yüklerken fiili olarak gidip herhangi bir yerde işlem yapması lazım olduğu için ödeme yerlerinde ciddi kuyruklar, ciddi vakit kayıpları meydana geliyor. Şu anda İstanbulkart'a bakiye yükleme işlemini mobil uygulama ile otomatik duruma getirmiş oluyoruz. Bu sebeple yaklaşık 16 milyon İstanbulkart kullanıcısının herhangi bir ödeme yerine gidip uzun zaman bekleme olmadan, orada vakit yitirmeden yada mesai saatleri mefhumunu düşünmeden, elektronik bankacılık sistemi üstünden İstanbulkart'a otomatik yükleme gerçekleştirilebiliyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal