İstanbullu Dikkat! Meteoroloji'den Kar Uyarısı

Marmara Bölgesi'nin doğusu ile İstanbul'un hafif karla karışık yağmur ile kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

25.01.2018-10:29 - (Son Güncelleme: 25.01.2018-10:40) İstanbullu Dikkat! Meteoroloji'den Kar Uyarısı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik yaşanmayacak.

İstanbul ve doğusunun hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi beklenen bölgede, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerinden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi öngörülüyor.

Vatandaşların, bölge genelinde zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi. Önümüzdeki saatlerde İstanbul'un yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı görülebilir. 

Öte yandan yarından itibaren sıcaklıklar yükseliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi açıklamayı yaptı, İstanbul’a ne zaman kar yağacak sorusunun cevabını açıkladı. Ocak ayında ‘kar yağışı’ beklenmiyor, Cuma gününden itibaren İstanbul’da sıcaklık yükseliyor. Kurumun resmi web sitesinde yapılan ‘hafif kar yağışı’, İstanbul’un yüksek kesimlerinde etkisini gösterirken, merkezi yerlerde kar beklenmiyor. Meteoroloji uzmanlarına göre ‘ısı adası’na dönüşen şehirde kar, Ocak ayında kendisini göstermesi beklenmiyor. Ancak kar soğuğu 23 Ocak’tan beri etkisini göstermeye başladı. Sıcaklıklarda düşüş gözlemlenirken, 24 Ocak’ta son durum nedir?


24 Ocak Çarşamba günü İstanbul’da hava sıcaklığı 2 ila 4 derece arasında. Gökyüzü kapalı, yüksek kesimlere hafif kar yağışı bekleniliyor. Kar yağışı öğlen 15:00’e kadar yağarken, 15:00 ila 18:00 arası karla karışık yağmur gözlemlendi. Akşam 6’dan sonra gökyüzü kapalı ve sıcaklık 2 dereceye kadar düşüyor. Rüzgar Kuzeydoğudan saatte 37 km hızda esmesi bekleniliyor.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal