İstanbul'daki Depremin Ardından İlk Görüntüler

İstanbul başta olarak Marmara Bölgesi'nde hissedilen 4,2 şiddetinde deprem meydana geldi.

24.09.2020-16:58 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-18:06)

AFAD depremin Marmara Denizi'nde Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi etrafında saat 16.38'de 4,2 şiddetinde kaydedildiğini belirtildi.

İSTANBUL'DA DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aracılığıyla paylaşılan verilere bakıldığında şiddetinde 4.2 olarak kaydedilen İstanbul depremi Marmara Denizi'nde 16.38'de meydana geldi.

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinin 18,87 kilometre açığında meydana geldiği belirlenen depremin, deniz yüzeyinin hemen hemen 6,83 kilometre derinliğinde gerçekleştiği kaydedildi.

Konu olan depremin ardından en fazla merak edilen meselelerden biri 'İstanbul'da deprem mi oldu, deprem olacak mı, İstanbul'da depreme dayanıklı semtler ' benzeri konular oldu.

Şiddeti 4. 2 olan deprem sebebiyle İstanbul'da telaş yapan vatandaşlar sokağa çıktı.

İstanbul'un telaş yapmasının ardından Valilik meseleye açıklık getirerek depremin ayrıntılarını kaydeden yazılı bir bildiri yaptı.

Valilik 'Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir.' ifadelerine yer verdi.

İstanbul Valiliği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'AFAD Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 16.38 Marmara Denizi'nde Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir.

Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir.  İstanbul, Tekirdağ/ Marmaraereğlisi ve hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal