İstanbul'da Yolcu Oranı Düşen Özel Halk Otobüslerine İBB Desteği

Coronavirüs nedeniyle vatandaşlar evlerinde kalmayı tercih ederken, ulaşım araçlarına olan ilgi de azaldı. Özellikle, Özel Halk Otobüslerinin yolcu oranında ciddi azalmalar oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aldığı kararla Özel Halk Otobüslerinin ihtiyacını karşılayacak.

25.03.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-16:47)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünyanın birçok ülkesinde etkili oldu. Virüsün ülkemizde görülmesinden sonra vatandaşlara evden çıkmayın çağırısı yapıldı. Bu çağrıyı dikkate alan vatandaşlar evden çıkmazken, toplu taşıma araçlarında ve trafikte ciddi şekilde azalmalar gözlemlendi. 

Vatandaşların evde kalması nedeniyle Özel Halk Otobüslerinde ciddi bir yolcu azalması meydana geldi. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da toplu taşıma kullanımı %83 oranında düşmüştür. Sosyal mesafenin korunması ve toplu ulaşımı kullanmak zorunda olan vatandaşların sağlıklı ulaşımını sağlamak adına Özel Halk Otobüslerinin yakıt ve sürücü giderleri de İBB tarafından karşılanacaktır." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal