İstanbul'da Yağmur Devam Edecek mi? 16 Mart Hava Durumu

Bugün sıcaklık ve yağış olasılıklarını merak edenler, Meteoroloji'den gelen son değerlendirmeler kapsamında İstanbul'da yağış devam edecek mi? sorusunun yanıtını arıyor. 16 Mart 2020 hava durumu tahminleri...

16.03.2020-08:41 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-08:36) İstanbul'da Yağmur Devam Edecek mi? 16 Mart Hava Durumu
Bugün sıcaklık ve yağış olasılıklarını merak edenler, Meteoroloji'den gelen son değerlendirmeler kapsamında İstanbul'da yağış devam edecek mi? sorusunun yanıtını arıyor. 16 Mart 2020 hava durumu tahminleri...
Gelen son değerlendirmelere bakıldığında, Trakya'nın yüksek bölgeleri, İç Anadolu'nun doğusu ile yarın öğle sularından sonra Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmni ediliyor. Meteoroloji'den gelen son tahminlere göre, İstanbul'da yer yer yağmurlu, Bilecik etrafının karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son açıklamalara bakıldığında: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı yağışlı olacağı bekleniyor. Yağışların genel olarak yağmur ve sağanak, bu akşam sularında Trakya'nın yüksek bölgeleri, İç Anadolu'nun doğusu ile bugün öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu'nun doğus taraflarında zaman zaman gök gürültülü sağanak, Karadeniz'in iç bölgeleri ile gün içerisinde zamanla İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya ve Afyon etrafında karla karışık yağmur ve kar halinde olması tahmin ediliyor. Yağışların geceden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'in İç bölgeleriyle yarın İç Anadolu'nun güney ve doğusu ve Erzincan etrafında yoğun kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile K. Maraş etrafında şiddetli yağmur ve sağanak halinde olması öngörülüyor.

Hava sıcaklığı: Kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilen (4 ila 12 derece) derecede olmak üzere Ülkemiz genelinde azalacağı bekleniyor.

Rüzgar: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneybatı ve güney yönlerden hafif, yer yer orta şiddette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de şiddetli ve fırtına (50-80 km/sa) halinde eseceği bekleniyor.

UYARILAR

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların gece sularından itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'in İç bölgeleri ile yarın İç Anadolu'nun güney ve doğusu ve Erzincan etrafında şiddetli kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ve K. Maraş etrafında şiddetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı beklenirken sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı benzeri yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ŞİDDETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuzeyli taraflardan şiddetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği beklenirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI

Ülkemizi etkilemesi tahmin edilen soğuk ve yağışlı sistemle beraber bugünden itibaren, Trakya, Marmara'nın doğusunun yüksek kesimleri, Karadeniz’in iç bölgeleri,İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’da zirai don tahmin edildiğinde zirai çalışmalarla uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal