İstanbul'da Vatandaşlar Yasak Dinlemiyor

Coronavirüs salgınına karşı tüm uyarılar yapılmaya devam ederken, vatandaşlar uyarıların zıttı şekilde davranmaya devam ediyor. Dün alınan yeni kararlara rağmen Avcılar'da vatandaşlar sahile akın etti.

28.03.2020-10:25 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-10:50)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkisini devam ettiriyor. Ülkemizde de vaka sayılarında artış yaşanırken, uyarılar da art arda gelmeye başladı. Alınan önlemler üst seviyeye çıkartılırken, evde kal çağrıları da yüksek sesle aktarılmaya çalışılıyor. Fakat birçok vatandaş bu uyarılara rağmen dışarıya çıkmaya devam ediyor. 

Alınan son kararlara göre hafta sonlarında, il ve ilçelerde vatandaşların sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetleri yasaklanmıştı.

"SADECE MANGALCILAR İÇİN BİLİYORDUK"

Avcılar sahilde bu hafta sonu vatandaşlar alınan bu kararlara uymadı ve yasakları çiğnedi. Sosyal mesafe kuralını da hiç sayan vatandaşların bazıları bankta yan yanan yemek yedi. Bazı vatandaşlar ise spor yaptıklarını ve spordan sonra eve döneceklerini belirtti. 

Sahilde koşu yapan bir kişi ise "Yasağı sadece mangalcılar için diye biliyorduk şimdi güvenlik görevlileri uyardı gidiyoruz." dedi.

Öte yandan bu kurallara farklı sahil kısımlarında da uyulmadı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal