İstanbul'da Ulaşıma Zam Geldi

İSTESOB, İstanbul'da özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerine yüzde 35 zam yapıldığını açıkladı. Karar henüz yürürlüğe girmedi.

07.02.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-16:55)
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 TL’den 3,50 TL’ye çıkardıklarını açıkladı.
 
İSTESOB kararın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alındığını ifade etti.

Üç yıldır toplu taşıma ücretlerine zam yapılmayan İstanbul’da bilet ücret tarifelerine yapılan zammın oranı yüzde 35 oldu.

İstanbul Otobüs Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık da zam kararı olduğunu teyit etti ancak zammın henüz yürürlüğe girmediğini de sözlerine ekledi.

TURKUAZ TAKSİLER SARI TAKSİ OLACAK

İSTESOB’un açıklamasında turkuaz renkli taksilerin sarı taksi olmasının önünün açıldığı da belirtildi. Açıklamaya göre UKOME’de görüşülen bir diğer konu ise turkuvaz taksiler hakkındaki gelişme oldu.
 
İstanbul’da 1 Haziran 2018’den itibaren başlayan uygulama ile sarı taksilerin yanı sıra üst segment (D) olan turkuaz renkte taksiler dönemi başlamıştı. Turkuaz taksilerde, sarı taksilerden yüzde 15 daha fazla ücret tarifesi uygulanıyordu.
 
İstanbul halkının turkuvaz taksiye ilgi göstermediğini belirten esnaf temsilcileri, sarı taksiye geçiş için izin istediler. UKOME’de alınan kararla İstanbul’da sayıları 350’ye ulaşan turkuvaz taksilere, istedikleri takdirde sarı taksiye dönebilme imkanı verildi.
 
Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal