İstanbul'da Toplu Taşıma Kullanımında Yüzde 90 Azalma Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, toplu taşımada yüzde 90'ı aşan bir azalma olduğunu belirtti. Bu durum İstanbul tarihinde ilk olarak nitelendirildi.

06.04.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-13:09) İstanbul'da Toplu Taşıma Kullanımında Yüzde 90 Azalma Oldu

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Yaklaşık olarak 30 bin vatandaşımızın etkilendiği coronavirüs salgını Türkiye'de en çok İstanbul etkiledi. Salgının yüzde 60'ı İstanbul'da tespit edilirken vatandaşlar sık sık evde kal çağrısı yapıldı. 

İstanbullu vatandaşlar çağrıyı dikkate alırken, evlerinde kalmayı tercih etti. Bu durum toplu taşımaya da yansıdı. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların sayısı günden güne azalırken konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"İLK KEZ %90'I AŞAN BİR AZALMA OLDU"

Ongun yaptığı açıklamada, "İstanbul'un salgından en çok etkilenen il olması, 'Evde Kal' çağrılarına daha sıkı uyulması, 20 yaş altındaki vatandaşlara sokağa çıkma yasağı gelmesi ile şehrimizdeki toplu taşıma kullanımında ilk kez %90'ı aşan bir azalma olmuştur." 

Grafikte, 5 Nisan Pazar günü İstanbul'daki toplu taşıma kullanımının yüzde 91,7 düştüğü görüldü. Ayrıca, toplu taşımayı kullananların sayısı ise 382 bin 492 olarak yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal