İstanbul'da Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek mi?

Türkiye'deki coronavirüs vaka sayılarının yüzde 60'ı İstanbul'da görülürken İstanbul için sokağa çıkma yasağı gündeme geldi. Salgının seyrine göre şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir.

02.04.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-11:40) İstanbul'da Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek mi?

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemize de sıçradı. Bu tarihten sonra birçok önlem alınırken bazı yerleşim alanlarında karantina uygulamaları başlatıldı. Öte yandan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, özellikle Nisan ayının ilk haftalarına dikkat çekti. Bu gelişmenin ardından İçişleri Bakanlığı da harekete geçerek 30 büyükşehirin valilerine uyarılarda bulundu ve gidişata göre sokak, cadde, mahalle, semt veya ilçenin tamamında karantina uygulanması istendi. Coronavirüs salgınının en hızlı yayıldığı ve en etkili olduğu İstanbul için de sokağa çıkma yasağı gündeme geldi. 

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, salgının seyrine göre İstanbul’da acil ve zorunlu durumların dışında tüm giriş çıkışların kapatılarak, sokağa çıkma yasağının uygulanması da değerlendiriliyor. Bilim Sağlık Kurulu’ndan gelecek rapor ve öneriler doğrultusunda yasağın uygulanacağı belirtildi.

Ülkemizde şimdiye kadar 15 bin 679 vaka tespit edilirken bunların yüzde 60'ı İstanbul'da görüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal