İstanbul'da Özel Araçlara Trafik Yasağı Gündeme Geldi

Ülkemizde coronavirüs salgınının en yoğun şekilde yaşandığı İstanbul için yeni tedbirler gündeme geldi. Tedbir kapsamında özel araçların trafiğe çıkmasının yasaklanması konuşuluyor. Buna karşılık otobüs sayısının ve seferlerin artırılması bekleniyor.

03.04.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-11:11) İstanbul'da Özel Araçlara Trafik Yasağı Gündeme Geldi

11 Mart tarihinden itibaren ülkemizde de görülmeye başlayan coronavirüs salgını etkisini artırmaya devam ediyor. Ülkemizdeki salgının yüzde 60'ı İstanbul'da görülürken, burada bazı yeni kısıtlamaların getirilmesi de gündeme geldi. Alınan önlemler kapsamında İstanbul'da özel araçların trafiğe çıkmasının yasaklanması gündeme geldi.

Bu karar doğrultusunda da İstanbul'da otobüs seferlerinde ve sayısında artırılmaya gidilecek. Bir otobüsün içindeki kişi sayısının da minimuma indirilmesi bekleniyor. Fakat bu durum da yolcu sayısında yaşanacak artış nedeniyle sosyal medyada tartışılmaya başladı. Duraklarda birikmeler olacağı ve kurala uymayanların da fazla yolcu alacağı belirtildi.

KISTLAMA GETİRİLEN YAŞ GRUBU DEĞİŞİYOR

Ayrıca sokağa çıkma sınırlaması kapsamında yaş gruplarında da değişiklik yaşanacak. Daha önce 65 yaş ve üzeri olarak konulan kural 60 yaş ve üzeri olarak değiştirilecek. 18 yaş atı çocukların da sokağa çıkması yasaklanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal