İstanbul'da Meslektaşını 75 Kez Bıçaklayan Doktor İfade Verdi!

Meslektaşı 75 kez bıçaklayan doktor Kaan Erol hakim karşısına çıktı. Cinayetten yargılanan tutuklu sanık doktor Yavuz Sümter'in savunması dikkat çekti.

24.09.2020-12:40 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-12:09) İstanbul'da Meslektaşını 75 Kez Bıçaklayan Doktor İfade Verdi!

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Yavuz Sümter cezaevinden Ses ve Görüntü Bilim Sistemi (SEGBİS) yoluyla bağlandı. Müştekiler Nilay Erol ve Metin Erol ile Sağlık Bakanlığı avukatı da duruşmada yer aldı.

İlk kez savunma yapan tutuklu sanık Yavuz Sümter, öldürdüğü Kaan Erol tarafından hem psikolojik hem de fiziksel şiddet gördüğünü aktardı.

Yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu aktaran Sümter, göreve başladığının ikinci günü acilde nöbete kaldığını ve aynı gece Kaan Erol'un da nöbetçi olduğunu belirterek olayı anlatmaya başladı.

Erol'un ''Ne yaparsan yap.'' diyerek uyumaya gittiğini ve nöbeti ihmal ettiğini belirtti. Telefonunu açmayan Kaan Erol'u doktor odasına gidip uyandırdığını, Erol'un kendisine bağırıp küfür ederek odadan kovduğunu ve hastaları kıdemli asistan gelene kadar beklettiğini dile getirdi.

Kıdemli asistanın kendisine, "Bu kadar hasta neden bekliyor?" diye sorduğunu ve ona durumu anlattığını dile getiren Sümter, şöyle devam etti:

''O da bana, 'Bu adam daha iki günlük, biz siz ilk geldiğinizde böyle mi davrandık?' dedi ve tüm kıdemlilere kızdı.

Bu olay nedeniyle Kaan iki saat geç çıkma cezası aldı. Bana, 'bunu asla unutmayacağını ve Baltalimanı'nı bana cehennem edeceğini' söyledi.

Benim hastanedeki iki günkü olayda hiçbir kusurum yok ama Kaan o gece kasıtlı olarak uyumaya gitti. Kaan Erol ile aramızdaki husumet böyle başladı.

Kaan, alkol ve uyuşturucu bağımlısıydı. Uyuşturucu içeren bir ilacı kendisine yazdırıyordu. Kullandığı maddeler tavırlarını belirliyordu.

Bu olaydan sonra şahsıma yönelik hakaretleri, azarlamaları ve rencide etmeleri başladı ve artarak devam etti.''

Maktülün kendisine fiziksel şiddet uyguladığını dile geTiren katil zanlı, cinayet anını anlatırken, ilk bıçak darbesinden sonra ne yaptığı hatırlamadığını kaydederek şunları söyledi:

''Onu uyandırdım. Ona her şeyi tek tek sormaya başladım. Kaan da bana, 'Ben senden kıdemliyim, istediğim gibi seni rezil ederim.' dedi. Ona, 'çarşamba günü ettiği lafları' sordum, o da bana, 'Erkeklik taslamaya mı geldin?' dedi.

Bu noktadan sonra kontrol kalmadı bende. Odada birbirimize küfürleşmeye başladık. Üstüme saldırdı, beni boğmaya çalıştı.

Kolunun arasından kurtuldum. Baltayla caydırma düşüncesi aklımdan gitti. Çantama koştum. Bıçak vardı.

Kaan bana, 'Sende onu kullanacak cesaret var mı?' dedi. Tek elimle karşılık verdim, diğerinde bıçak vardı.

Benim gözümden gözlük fırladı. Bir yandan Kaan'a saldırıyor etrafı da görmüyordum. Yere düştüm. Yerdeyken Kaan üzerime çullandı.

Bıçak olan elimi kurtardığım gibi vurdum. İlk bıçak darbesinden sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Kaan’ın başında şokta kilitlendim. Pişmanım."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal