İstanbul'da Lüks Otelde Yapılan Operasyon Onun İçin Yapılmış

İstanbul'da bir otele dün gece gerçekleştirilen operasyonda, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın en güvendiği kişi olduğu iddia edilen B.E. gözaltına alındı.

22.06.2018-12:29 - (Son Güncelleme: 22.06.2018-12:31)

 İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, gelen bir ihbar üzerine Şişli'deki lüks bir otele operasyon gerçekleştirdi.

Yapılan operasyonda, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın en güvendiği kişi olduğu öne sürülen B.E. emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri devam eden zanlının, geçmişte mahkeme kararıyla Z.S olan adını B.E. olarak değiştirdiği bilgisine ulaşıldı.

MAHMUT YILDIRIM KİMDİR?

Ahmet Demir ismiyle tanınan Kontrgerilla militanı Yeşil’in gerçek ismi. Bingöl, Solhan ilçesi Dicnik Köyü’nde 1951 senesinde hayata geldi. Milliyetçi Hareket Partisi kökenli, 1973 yılında Bingöl Genç İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kullanıldı ve irtibat aynı sene MİT Tatvan Bölge Müdürlüğü’ne bırakıldı.

Milli Görüş hareketi içinde MİT için uzun sğre çalıştı. Mahmut Yıldırım, Elazığ’da 1977 yılında Etibank Ferro Krom tesislerinde puantör olarak vazifeye başladı. İşlemleri 20938 sicil numarası ile gerçekleştiriliyor.

Tam 4 sene sonra farklı bir göreve soyunup, değişik bir adla anılmaya başladı. Yeni ismini gözlerinin rengi olan “Yeşil”den aldı.

Susurluk kazasının ardından ortaya dökülen kirli ilişkiler, pek çok cinayetin tetikçisi olduğunu ortaya çıkardı. Herkes Yeşil’den söz etti fakat bulunamadı. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, aldığı bilgileri açıklarken Yeşil’in etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Fakat kısa bir süre sonra Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım, İHD Başkanı Akın Birdal’ı vuranların arkasındaki kişi olarak tekrardan ortaya çıktı. Ardından ortaya çıkan bilgiler Yeşil’in hayatta olduğunu gösterdi.

Afyon Cezaevi’nde öldürün Sabancı suikastı tetikçilerinden DHKP–C’li Mustafa Duyar’ı Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’nden alıp getiren ekipte onun da ismi yer aldı. Fakat istihbarat birimlerinin kamuoyuyla pek de paylaşmadığı delile göre, aslında “Yeşil” tek bir insanın değil, birden fazla casusun kullandığı ortak kod addı.

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın hayatta oldu olmadığı ve izi uzun süredir tespit edilemedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal