İstanbul'da Korkutan Görüntü: Elmalı Barajı'nın Suyu Yeşile Döndü

İstanbul'da yaz mevsiminin yağışsız geçmesi nedeniyle barajlardaki doluluk oranı azalırken, İstanbul için en önemli su kaynaklarından biri olan Elmalı Barajı'nın suyu yine yeşile döndü.

26.09.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-11:43) İstanbul'da Korkutan Görüntü: Elmalı Barajı'nın Suyu Yeşile Döndü

İstanbul'da yaz mevsiminin yağışsız geçmesinin ardından barajların doluluk oranı düşmeye devam ediyor. Doluluk oranı son 5 yılın en düşük seviyesine inerken, barajlardaki su seviyesi yüzde 39,90 seviyesine indi. İstanbul için önemli su kaynaklarından biri olan Elmalı Barajı'nın su yüzeyinde oluşan yeşil tabaka dikkat çekti. Haliç'te yaşanan kirliliğin ardından Elmalı Barajı'nda yeniden oluşan görüntü, bölge halkında tedirginliğe neden oldu. 

İstanbul Çavuşbaşı çayı üzerinde  içme-kullanma ve sanayi suyu temin edilmesi amacıyla 1952-1955 yılları arasında inşa edilen Elmalı barajı üzerinde yeniden oluşan yeşil tabaka, bölgede tedirginlik yarattı. Elmalı Barajı, yaklaşık 2 yıl önce İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından bakıma alınmıştı. 60 milyon lira maliyetle yapılan çalışma sırasında gölün dibinde biriken balçıklar temizlenmiş, mekanik ekipmanlar elden geçirilmişti. Öte yandan üzerinde yeşil tabaka oluşan Elmalı Barajı drone ile havadan görüntülendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal