İstanbul'da Kar Yağışı Ne Zaman Başlayacak!

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? sorusu şu sıralar vatandaşların en merak ettiği konular arasında yer alıyor. Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre İstanbul'da yakın zamanda kar yağışı bekleniyor.

09.01.2018-22:09 - (Son Güncelleme: 09.01.2018-22:03)

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'den bugün için hava durumu raporu geldi. Meteoroloji'den gelen raporlara göre ülke genelinde yağışlı hava bekleniyor.

İstanbul hava durumu vatandaşlar tarafından sıkça sorgulanan konular arasında yer alıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Ocak - 13 Ocak tarihlerindeki sıcaklık verilerini paylaştı. En yüksek sıcaklık 13 derece olarak gözükürken, en düşük sıcaklık 6 derece olması bekleniliyor. Genel olarak hava kapalı, rüzgar hafta sonu sert esmesi tahmin ediliyor. Kurum tarafından yapılan beş günlük sıcaklık değerleri…
Ülke genelinde hava durumunda mühim bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde hava durumunun normal seyrinde devam edeceği belirtildi.

METEOROLOJİ UYARDI: İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?


İstanbul'a ne zaman kar yağacak? sorusunun yanıtı haberimizde... İstanbul'a kar yağışı konusunda geçtiğimiz gün Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse bir açıklamada bulunmuş, "Son 15 yıllık verilere göre, geçen yıl İstanbul 6-7 Ocak'ta yoğun kar yağışı gözüktü. Ondan önceki yıllarda ise kar yağışları genellikle ocak ortasında başlayıp ve şubat ortasına kadar devam etmiş. Kar yağışının marta sarktığı dönemler ise 1887 ile 2012 kışı. Genellikle İstanbul'da kar yağışına daha vakit var. Ocak 15'e kadar batı bölgelerinde kar yağışı gözükmüyor, ancak 20 Ocak'tan sonra ciddi bir soğuma bekleniyor. 20 Ocak'tan sonra İstanbul'da kar yağışlarının görüleceğini tahmin ediyoruz. Büyük ihtimalle İstanbul yarıyıl tatilinde kar yağışı alacak." ifadelerini kullanmıştı.

9 OCAK VE 10 OCAK İSTANBUL HAVA DURUMU
9 Ocak Salı: İstanbul'da bugün puslu bir hava hakim, en yüksek sıcaklık 13 derece, en düşük sıcaklık 8 derece olması bekleniliyor. Nem oranı yüzde 94-87 arası. Rüzgar saatte 21 km hızda esmesi tahmin ediliyor.

10 Ocak Çarşamba: İstanbul'da Çarşamba günü "çok bulutlu" hava etkisini göstermesi tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklık 12 derece, en düşük sıcaklık ise 7 derece. Nem oranı yüzde 93-83 arası. Rüzgar saatte 23 km hızda esmesi bekleniliyor.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal