İstanbul'da Kaçak Yapı Tespit Çalışması Başlatıldı

Kaçak yapılara karşı başlatılan mücadele, yıkım aşamasına geçecek. Bodrum'daki kaçaklara yıkım için ay sonuna kadar süre tanınırken, İstanbul'da başta Boğaz hattı olmak üzere kaçak yapı tespit çalışması hızlandı.

17.09.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-09:52)

İmara aykırı ve kaçak yapılara karşı Türkiye genelinde büyük bir hareket başlatılıyor. Daha önce Bodrum'un koylarında başlayan imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadele, İstanbul'da da hız kazandı. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da kaçak yapılaşma ile her ilçede mücadele edilecek. Başta Boğaz hattı olmak üzere kaçak yapıların tespit süreci başlatılırken, valilik ve ilçe belediyeleri de bu süreçte ayrı ayrı tespit listelerini hazırlıyor.

20 BİN KAÇAK VAR

Ülke genelinde tespit edilen 20 binin üzerinde kaçak yapı olduğu vurgulanırken, bu yapıların 3 bin 260'ının bulunduğu Muğla'da geçen ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hummalı bir çalışma yapılmıştı. Muğla'nın Bodrum ilçesinde kıyı ve koylarda yapılan kaçak yapı denetimi ardından imara aykırı 8 projenin inşaatları durdurulmuştu. Muğla geneline yayılan denetimlerde bu sayı 12'ye son olarak ise 21'e ulaşmıştı.

HAZIRLIKLARA BAŞLANDI

Bodrum'da firmaların imara aykırı ve kaçak yapılarını yıkmaları için ay sonuna kadar süre tanıyan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı edinilen bilgiye göre bu süre içinde adım atılmazsa, re'sen yıkmak için hazırlıklara başladı.

En Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal