İstanbul'da, Ispanaktan Zehirlenenlerin Sayısı Artıyor!

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aktarılan açıklamaya göre; İstanbul'da ıspanaktan zehirlenen kişilerin sayısı 44'e ulaştı.

04.11.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 04.11.2019-11:46)

 


İstanbul'da, ıspanaktan zehirlenme belirtisiyle birçok vatandaş hastaneye sevk ediliyor.

İlk zehirlenme vakasının İstanbul, Esenyurt'ta görülmesinin ardından bu olayın yaşandığı bölgeleri İstanbul'un diğer semtleri takip etmeye başladı. 

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aktarılan açıklamaya göre; İstanbul'da ıspanaktan zehirlenen kişilerin sayısı 44'e ulaştı. DHA'dan yapılan açıklamaya göre; zehirlenme belirtisi ile hastaneye giden kişi sayısında artış yaşanıyor.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ıspanaktan zehirlenme teşhisiyle tedavi altına alınan Sami Gül, kendi ile birlikte ıspanak tüketen 8 kişinin de aynı durumda olduğunu belirterek şunları aktardı:

‘İŞYERİNDE ÇALIŞAN 8 KİŞİ DAHA ISPANAKTAN ZEHİRLENDİ’

"Çok net bilgi sahibi olmamakla birlikte, 3-4 saat önceydi. Telefon alıyoruz kardeşimden, babam ve diğer kardeşim, 4 kardeşiz biz zaten. Zehirlendiklerini, hastaneye geldiklerini söylediler. Ispanak yemişler diye biliyoruz. Ispanağın yanında bir sebze ya da ot varmış. Adını da tam telaffuz edemiyorum. Marketten alışveriş yapıyorlar. Ispanak alıyorlar. Getiriyorlar, bir kaç saat sonra pişiriyorlar. 8 kişi yiyorlar. Çapa'da da var şu anda. Sarıgazi diye duydum. Birkaç hastanede var. Ama ilk gittikleri yer Haseki Hastanesi. Oradan farklı hastanelere göndermişler. İşyerinden 8 kişi, ıspanak zehirlenmesi yaşıyor. Buradakiler, birisi babam birisi kardeşim. Biraz önce kardeşimle konuştum. Normal değil ama normale doğru gidiyor. Babamın durumu ciddi zannediyorum. Çünkü kırmızı bölge dedikleri bir yer var. Yoğun bakım herhalde dereceleri var. Şu an müşahede altında kendinde değil" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal