İstanbul'da İki BAE Ajanı Yakalandı !

İstanbul'da BAE istihbaratına çalıştığı iddia edilen iki kişinin yakalandığı duyuruldu. BAE’li iki ajandan birinin, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetiyle ilişkisi olup olmadığı araştırılıyor.

19.04.2019-14:52 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-15:35) İstanbul'da İki BAE Ajanı Yakalandı !

İngiliz Reuters haber ajansının üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, İstanbul'da iki Birleşik Arap Emirlikleri istihbarat görevlisi yakalandı.

Haberde, Türk makamlarının yakalanan kişilerden birinin Cemal Kaşıkçı cinayetiyle bağlantısını sorguladıkları öne sürüldü.

Reuters’ın Türk yetkililere dayandırarak duyurduğu son dakika haberine göre, yakalanan BAE’li iki ajandan birinin, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetiyle ilişkisi olup olmadığı araştırılıyor.

Aktarılan son bilgiye göre, gözaltına alınan ajanların, BAE adına Arap milletleri için casusluk yaptıklarını itiraf ettikleri bildirildi.

6 AY BOYUNCA İZLEDİLER

Üst düzey Türk yetkili, şüphelilerden birinin Kaşıkçı öldürüldükten birkaç gün sonra Türkiye’ye geldiğini, sağlam iddialar oluşturmak için altı ay süreyle izlediklerini ve Pazartesi günü iki kişiyi de gözaltına aldıklarını ifade etti.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de geldiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndan bir daha çıkamamıştı. Cinayeti işleyen Suudi suikast timi aynı gün ülkelerine dönerken, Kaşıkçı’nın cesedinin akıbeti ise hala belirsiz.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Evlilik işlemleriyle ilgili olarak kağıt işlerini halletmek üzere 2 Ekim 2018’de ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğuna giden Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan’dan gönderilen infaz timince vahşice öldürülerek parçalara ayrılmıştı.

AYRINTILAR GELECEK...

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal