İstanbul'da FETÖ'nün 'Gaybubet' Evlerine Operasyon Düzenlendi! 19 Gözaltı

İstanbul'da FETÖ'nün "gaybubet" olarak isimlendirilen hücre evlerine yapılan operasyonda, 19 kişi gözaltına alındı.

13.02.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-16:30) İstanbul'da FETÖ'nün 'Gaybubet' Evlerine Operasyon Düzenlendi! 19 Gözaltı

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ'nün "gaybubet evi" olarak tanınan 21 hücre evine ilişkin yapılan operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 21 kişiden 19'u gözaltına alındı.

Belirlenen adreslerde gerçekleşen aramalarda, evlerin ihtiyaçlarını gidermek ve örgüt üyelerine paylaşılmak üzere zarflara saklanmış vaziyette 46 bin 750 lira, 23 bin 848 dolar ve 2 bin 400 avro himmet parası, bir miktar altın, çok sayıda dijital malzeme ve örgüt lideri Fetullah Gülen imzalı saatler bulundu.

Yakalanan ve emniyetteki işlemleri devam etmekte olan şüpheliler arasında, "eyalet, polis ve asker mahrem imamları" ile "İstanbul'un il imam yardımcısı"nın da olduğu ortaya çıktı.

Sahte kimlik kullandığı tespit edilen şüphelilerin hepsinin, örgütün kriptolu iletişim programı olan ByLock'u kullandıkları bile getirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal