İstanbul'da Dört Metro İstasyonu Kapatılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehiriçi ulaşımda krtiki bir rol üstlenen metrodaki M1 Hattı yenileme projesi çerçevesinde Ataköy/Şirinevler-Atatürk Havalimanı ile bunların arasında kalan 2 istasyonun inşaat faaliyetleri nedeniyle yarından itibaren işletmeye kapatılacağını bildirdi.

10.09.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-13:37) İstanbul'da Dört Metro İstasyonu Kapatılıyor!
Hemen hemen 14 ay devam etmesi öngörülen projenin yapım döneminde; Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı istasyonları kapalı olacak.

İBB aracılığıyla Ataköy/Şirinevler metrobüs durağına ve oradaki metro istasyonuna asılan afişlerde '11 Eylül 2020 tarihinden itibaren M1 Hattı yenileme projesi kapsamında Ataköy/Şirinevler-Atatürk Havalimanı istasyonları arası inşaat çalışmaları sebebiyle işletmeye kapatılacak olup ulaşım ücretsiz ring otobüs seferleri ile sağlanacaktır. Sabır ve anlayışınız için teşekkür ederiz' ifadeleri kullanıldı.

Ataköy/Şirinevler ve Atatürk Havalimanı metro istasyonlarının hizmet dışı kalmasıyla beraber içlerinde kalan Yenibosna ve Dünya Ticaret Merkezi (DTM)-İstanbul Fuar Merkezi istasyonları da kullanıma kapalı olacak.

İBB aracılığıyla gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'Yapımı süren Ataköy-İkitelli Metro Hattı, mevcut Yenikapı – Atatürk Havalimanı Metrosu ile Yenibosna İstasyonu’nda entege oluyor. Aktarma istasyonunun yapım çalışmaları nedeniyle, 11 Eylül Cuma gününden itibaren M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı’nda metro seferleri bir süre Yenikapı - Ataköy / Şirinevler arasında yapılacak. Ataköy-Şirinevler, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı duraklarına otobüs hizmet verecek.'

İBB'den gelen açıklamaya göre, çalışma çerçevesinde, mevcut M1A Yenikapı – Atatürk Havalimanı Metrosu’nun Yenibosna İstasyonu’na yeraltından yaya yolu bağlantısı yapılacak.

Entegrasyon faaliyetleri sona erdiğinde, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ile M9 Ataköy-İkitelli hatları arasında konforlu ve hızlı aktarma olanağı temin edilecek. Yenikapı ve İkitelli bölgesi arasında raylı sistemiyle tek aktarmayla kesintisiz bir şekilde ulaşım olanağı sağlanacak.

Hemen hemen 14 ay devam etmesi öngörülen projenin yapım süreci boyunca, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı istasyonları hizmet vermeyecek. Atatürk Havalimanı istikametine devam etmek isteyenler, Ataköy/Şirinevler istasyonunun çıkışında olacak olan İETT otobüslerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek. Mekik otobüs işletmesi, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi, Ataköy-Şirinevler ve Atatürk Havalimanı duraklarına hizmet sunacak.

M9 ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTI

Gelecek sene kısmi bir şekilde açılması planlanan 12 istasyondan oluşan 13,4 kilometre mesafesindeki hat bittiğinde; Ataköy-İkitelli arasını 19,5 dakikaya düşürecek ve tek istikamette saatte 35 bin yolcu kapasitesi olacak.

Hat; İkitelli Sanayi İstasyonu’nda Bakırköy-Kirazlı - Başakşehir Metrosu, Mehmet Akif İstasyonu’nda Kabataş –Mecidiyeköy – Mahmutbey - Esenyurt Metrosu, Mimar Sinan İstasyonu’nda Kirazlı - Halkalı Metrosu, Yenibosna İstasyonu’nda Yenikapı - Atatürk Havalimanı Metrosu’yla, Ataköy istasyonunda da Marmaray ile birleşecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal